Jana Petrová

Hnutí Occupy a napadený úředník Ondřej Jícha

27. 07. 2012 22:46:55
Právě dnes zírá z titulní strany iDNESu (nezvykle dlouho!) tvář muže, potřeného krví. Musím napsat, že je potřený, protože rozsah ran z žalující fotky není patrný. Zato ta krev je všude.

Pod drastickou fotografií je zajímavý text: jde prý o úředníka Městského úřadu Praha 2 Ondřeje Jíchu, který "jel pořídit na Vyšehrad podklady pro správní řízení", uvedla podle serveru iDNES pražská radnice.

jicha.jpg

"Occupy" je mezinárodní hnutí, o kterém se u nás mnoho nepíše. Směřuje proti velkým bankám, proti vykořisťování lidí finančníky. Hnutí začalo spontánně v New Yorku, a naše média dlouho mlčela. Napsala jsem na to téma loni v září blog, na který se můžete podívat:

http://petrova.blog.idnes.cz/c/211846/Proc-ceska-media-mlci-o-Wall-Street-Aneb-strach-mocnych.html

Jak už jsem psala v citovaném blogu, lidé účastnící se světového hnutí "Occupy" demonstrují proti chudobě, nezaměstnanosti a koncentraci bohatství v rukách několika stovek jedinců. Proti bídné zdravotní péči, proti lhostejnosti mocných... Chtějí dát najevo, že nezemřou dobrovolně hladem jenom proto, aby se někdo nemorálně přežíral.

Proto mě velmi překvapuje dnešní "mega" zpráva na iDNES, že úředník Jícha byl V ÚTERÝ napaden, když "jel pořídit "podklady pro správní řízení", a to ve tři hodiny nad ránem. Dnes je PÁTEK a iDNES to přináší jako aktualitu, přičemž v jiných médiích zprávu nelze vůbec dohledat.

A pak ta ostentativní pomazaná fotka před ambulancí traumatologie...

I když kolega blogger Polanecký Rudolf se těší na potrestání těch "vymaštěnců s vyhuleným mozkem", musím se přiznat, že já se netěším.

Příběh je přinejmenším podivný...

Pozn: podle pana Polaneckého "v demokracii totiž všichni lidé dobrovolně dodržují stanovená pravidla a pokud se jim pravidla nelíbí, mohou vyvíjet činnost k jejich změně" (upřímně děkuji za blahosklonné svolení).

"To ale neznamená, že by pravidla přestali respektovat." (Tak tohle mně připomíná název strany, kterou založil svého času Jaroslav Hašek - Strana mírného pokroku v mezích zákona. :o) Milé a úsměvné.

Autor: Jana Petrová | karma: 19.54 | přečteno: 1808 ×
Poslední články autora