Jana Petrová

Radek John versus smečka poslanců, co vyjí strachem

2. 11. 2012 22:06:59
Radek John se rozhodl obnovit svou publikační činnost. I rozpoutala se smršť napříč politickým spektrem. V české politice je dovoleno vše. Ale tohle? Ne!!!

Žádný zákon nezakazuje poslancům publikovat, jde-li o data, která nepodléhají utajování. Ale žádný poslanec nepublikuje o dění mezi politickými špičkami... A to je škoda, ne-li přímo chyba! Vždyť poslanci jsou námi volení a z našich daní placení, a máme přímo právo vědět o tom, jak se chovají. Proč prosazují zákony, které ničí lidi a vysávají zemi. ?

Radek John jde přímo proti proudu, tedy proudu poslaneckému. A smečka hyen vyje ostošest, takže podle všeho je to dobrý krok. Připomeňme si, že přišel právě v době, kdy se poslanci snaží všemožně omezit přístup občana k informacím, jež by měly být veřejné (viz změny v zákoně o svobodném přístupu k informacím, nebo jakési předpisy znemožnující zjistit výši platů a odměn ministerských náměstků, atd.)

Radek John přináší lidem naději, že platónovská hra stínů, kterou vidíme na stěně jeskyně, se stane srozumitelným obrazem. Protože jak lidé, tak politici nejspíš správně tuší, o čem by mohl John vlastně psát. Že to nebude o vrkání holubů za oknem Poslanecké sněmovny, nebo o barvě střevíčků přitažlivých poslankyň.

A pochopil to i V. Filip, který svým protestem významně zklamal svoje voliče, pochopil to i Václav Klaus. Který se snížil k vyjádření nesouhlasného postoje, očividně rozladěn představou, že karty mohou být nevratně odkryté. A tak ani ten důchod na zámečku, který mu bezplatně pronajme nejmenovaný český byznysman, by nemusel být tak klidný, jak vypadal. Jak vypadal možná ještě před čtrnácti dny.

Vždyť média už jsou tak nádherně zvládnutá! V hlavním zpravodajství ČT se dnes například mohl divák detailně pokochat, jak vypadá kongresový sál ODS; zde bude volen nový předseda, a my sledujem jak je to demokratické, a napínavé též. I když většině lidí je to zcela fuk, protože ODS jde nejspíš do kytek a navíc je jenom jeden kandidát, a z celého divadla je nejzajímavější to, že to přichází na 4 miliony korun českých. Podle mého soudu mohl být vysílací čas mnohem přínosněji využit.

A tak na závěr nezbývá než přát Johnovi štěstí; aby dobře psal a náhodou někoho neznásilnil, protože by pak mohl být vzat na dlouhou dobu do vazby. A pak zavřený. A taktéž mu hodně přeju, ať jezdí opatrně autem, neboť taková nehoda, to je tady raz dva.

Autor: Jana Petrová | karma: 28.28 | přečteno: 1592 ×
Poslední články autora