Matka pachatele z Newtownu nebyla učitelka. Ani sběratelka zbraní

       Policie prohledává dům, kde mladík žil. Něco tuší o motivech, které snad měl, když šel v Newtownu do školy střílet děti. Ale veřejnost neví zatím nic. Škoda. Možná by to světu pomohlo k poznání...

 

 

       Pokud vám začne vrtat hlavou, proč ta dáma vlastnila tolik zbraní, a dokonce jednu poloautomatickou pušku s velkokapacitním zásobníkem, zažeňte pochybnost. Protože když začnete hledat na netu, zjistíte divné věci. A co potom s nimi, že ano...

       Snad - napsat blog? A víte, že články na toto téma se ztrácejí? Divné, že? Včera jsem ho četla, dnes tam není. Dnes si tam přečtete o šťastných vánocích. Předpokládám, že podobně to dopadne i s tímto článkem (plus doživotní odejmutí naděje stát se někdy VIP bloggerem na iDNES). Takže pokud ho chcete mít, rovnou si ho uložte.

 

       Matka pachatele Adama Lanzy - Nancy Champion Lanzová. Jedna z hlavních psychoanalytiček CIA. Většinu života žila v Massachusets a New Hampshire. Do Connecticutu se přistěhovala začátkem roku 2009. Důvod? Projekty DARPA, ke kterým byla přidělena, měly sídlo na americké námořní základně New London v Grotonu.

       O co vlastně konkrétně v projektech jde? Paní Lanzová měla v rámci DARPA na starost vývoj videohry Dangerous Waters (Nebezpečné vody). Hra měla simulovat podmořský lov ponorek a ovlivňovat mysl zejména dětí. Šlo o "přenastavení" lidského vnímání tak, aby zločiny, páchané Spojenými státy v "nedemokratických" zemích byly vnímány jako něco přijatelného, či dokonce dobrého. Cílovou oblastí byl Střední Východ, kam měla být tato hra spolu s dalšími zdarma distribuována.

       Pak ovšem něco "skříplo v orloji", a mladý Adam se vydal na svou poslední cestu. Se zbraněmi své matky, které byly "standardními zbraněmi CIA". Jako první cíl si vybral vlastní matku (proč? Takto se možná úplně typicky nechová výrostek omámený bojovou hrou). Pak zamířil přímo do konkrétní třídy žáků, kde postřílel všechny děti). Podle expertů jisté zahraniční rozvědky šlo o třídu, která spadala do experimentu DARPA, na nějž dohlížela Adamova matka. Pak zabil mladík sám sebe - rovněž možná ne zcela typické pro člověka zmámeného počítačovou hrou. Tam sebevražda nebývá žádoucí cíl...

 

       Přátelé. I kdyby Adam Lanza zanechal odkaz palcovým písmem napsaný, myslíte, že veřejnost má šanci něco se dozvědět?

       Americká CIA má asi trochu problém vymyslet, jaké měl chlapec k hrůznému činu motivy. Pro jistotu byl trochu autista (to nikdy není na škodu, s takovou diagnózou by se dalo pracovat). My zase donekonečna v televizi koukáme na jeho foto, které bylo pořízeno, když bylo chlapci 13 let. Teď se našlo jedno NEDATOVANÉ. Radši. Některé naše stanice už ani jeho tělo nepočítají mezi mrtvá těla nalezená na místě činu.

       A teď se dokonce objevili - kde se vzali, tu se vzali - dva dospělí zranění, kteří budou po svém zotavení vypovídat. Co a jak bylo. (Kde doteď byli, proboha? Tak kolik je vlastně mrtvých? Mám ty lidi z mrtvých odečíst? Nebo ne?)

       Tak se tedy nechme překvapit.

 

       Zdroje těchto mých úvah? Neuvádím. Snažte se trochu sami. A vůbec - víte co? Berte ten článek jako fantazii noci.

 

 

Autor: Jana Petrová | pondělí 17.12.2012 23:50 | karma článku: 20,12 | přečteno: 1732x
  • Další články autora

Jana Petrová

Volby a primitivnost myšlení v ČR

18.1.2013 v 21:33 | Karma: 19,37

Jana Petrová

Tibet Nečasovou optikou

15.9.2012 v 23:47 | Karma: 23,48
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2945x
Definovat člověka je stejně nemožné, jako definovat Boha.
..
Ale pro úplnost: jsem ekolog. V tomto povolání a na této planetě se dá myslet pozitivně jen dosti těžko. Dle možností se ale budu snažit.
.
Stav sluneční aktivity a geomagnetického pole Země:
.

Slunce: Geomagnetické pole:


Zdroj NOAA


Podrobné a nejnovější údaje o zemětřesení
ZDE