Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

Vikina

11. 1. 2009 1:53
Paní Petrová,

bohužel, v naší veskrze komzumní společnosti se Vaše články dotknou málokoho, protože ani věřící, resp. tzv. praktikující slovům Písma nerozumějí (a faráři či katechetové jim to vysvětlit neumí). Vaše články bohužel osloví pouze pomatence typu Forresta, na něž je nejlépe vůbec neodpovídat; s bláznem a pošahancem se prostě nedomluvíte, a on ničím jiným není. Sama vidíte, že na mém předchozím příspěvku nemusím změnit ani řádku.

0 0
možnosti
MN

Forrrest

11. 1. 2009 6:43
Re: Paní Petrová,

V

0 0
možnosti
JP

Pouštní ještěrka

8. 1. 2009 22:53
Foreste

definuj humanismus. Máš prostor - zaujmi.

0 0
možnosti
JP

Pouštní ještěrka

8. 1. 2009 22:38
Foreste

Foreste, vypadá to, že se odpovědi od Standy už nedočkáš. Ani já bych o tom s tebou nediskutovala. Už dříve jsem ti psala, že tokové diskuse nemají smysl. Ty sem přicházíš psát "opojen" svou intelektuální dovedností a připraven, jak nám to natřeš.

 

0 0
možnosti
JP

Pouštní ještěrka

8. 1. 2009 22:39
Foreste - pokračování

a) o tom to není; přesněji - o tom není vztah k Bohu;

 

b) s tímto postojem se dál nedostaneš; budeš přešlapovat na místě;

c) k homosexuálům jsi tolerantní, k věřícím ne; a - tvými vlastními slovy - lezeš jim do hlavy; proč?

0 0
možnosti
JD

gagaryn

8. 1. 2009 11:01
***

Jste srandovní.

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

7. 1. 2009 23:37
Asi si vezmu lucernu

a půjdu jako Diogenes hledat za denního světla buznu s normálním mozkem v hlavě. Pokud se někdo projevuje agresivně protinábožensky jako Forrest a není schopen normální diskuse, je to na 99% homokláda.

0 0
možnosti
MN

Forrrest

8. 1. 2009 0:37
Re: Asi si vezmu lucernu

Uuuzasne, dalsi z Vikiho "fantasticke ctyrky";-D Sorry, s tou primitivni homofobii me nedojmes, oznaceni za gaye me neurazi - neheterosexualni orientaci neberu jako neco spatneho (je to proste... jine;-)). K boji proti nabozenstvi me primelo par debat s "lidmi", "krestany", jako jsi ty. Ale i s temi dobrymi, kteri chteji delat dobre veci... jenze diky naboz. ztratili pojem o tom, co to "dobro" je. Rozhodne si vsak nedelam iluze, ze alespon vzdalene tusis, o cem mluvim...Rv

0 0
možnosti
MN

Forrrest

7. 1. 2009 22:21
Je uplne jedno...

...jestli se jedna o sektu samotnou nebo pouze o jeji uceni. Kazde z tech uceni je o ospravedlneni viry (vuci rozumu a prirozene moralce) v (s prominutim) nejake kraviny (krest. buh/Jezis, Allah/Mohammed... atd. atd). Nejzhoubnejsi je, kdyz rikaji: tu viru rad na prvni misto, pred vsechny lidi, ktere milujes. Diky tomu lze videt tolik ztroskotancu, kteri "zastupcum" tech magickych bytosti (Jezis a spol.) odkazuji veskere jmeni, zrikaji se vsech znamych. Je to nemoralni, je to CHORE - opravdu se mi z toho chce zvracet! Copak ty nectes noviny? Nevidis, kolik lidi je takto podvadeno? Kolik lidi kvuli toho skodi svemu okoli? Prestoze si mysli (a chteli by) delat pravy opak. Aby se clovek dostal do nebe, Jezis jasne zminuje jednu z podminek vecneho zivota (Lukas 18/22): "Prodej všechno co máš, rozděl chudým a budeš mít poklad v nebi; pak přijď a následuj mne!" Pro cirkev nikdy nebylo prilis tezke presvedcit lidi, ze oni jsou ti, kteri se s tim "prerozdelenim" vyporadaji nejlepe!;)

0 0
možnosti
MN

Forrrest

7. 1. 2009 22:26
Re: Je uplne jedno...

Predstav si, jak by se zilo, kdyby se kazdy clovek primarne soustredil na dobro svych blizkych. Pak take na dobro dalsich lidi, kteri to potrebuji... Zadne metafyzicke kraviny - opravdu zjistit, co potrebuji, co chteji! Nesnazit se to vycist z radoby chytrych prastarych nabozenskych knizek... ale pobavit se s nimi, mit tyto informace "z prvni ruky"!!

Bohuzel - jak jsi psala - tvi blizci jsou ti malo. Potrebujes pocit prizne "nejmocnejsi bytosti na svete", ze vseho nejvic te naplnuje "vztah" s imaginarnim pritelem. Z toho se mi uz nechce zvracet. To je mi proste lito. Hlavne vsech lidi okolo tebe. Treba ja osobne bych se tezko smiroval... kdyby ma vlastni matka mela nazory, jako mas ty... Strasna predstava!;-(

0 0
možnosti
NB

j@ck

7. 1. 2009 20:03
-

A co kdyz jste jen zamilovana so svych vlastnich predstav, kterym rikate Jezis? Realny svet je pro vas prilis slozity, nespravedlivy a nezajimavy, a tak si uplete sit z vlastnich predstav, ve kterych si to vynahrazujete.

0 0
možnosti
SZO

standa z Ostravy

7. 1. 2009 20:34
Re: -

Je jasné, že to tomu nerozumíte. Pořád někdo neustále vzpomíná představy. Tací diskutující znají jen představy o světě. Autorka hovoří o něčem jiném než jsou představy.

0 0
možnosti
V

Vikina

7. 1. 2009 2:51
Tak jsem si toho

humanistu našel. Paní Petrová, Forrest není humanista, Forrest je známý magor, který opruzuje všude tam, kde může plivnout na jakékoliv náboženství. Je to chudák a věru nestojí za odpověď. Někdo prostě jen masturbuje, Forrest si to odbývá ještě tímto způsobem. Já vím, že to není ode mě křesťanský postoj, ale je to toliko reálné hodnocení faktu.

0 0
možnosti
V

Vikina

7. 1. 2009 2:35
Tohle běžný konzumista

prostě nepobere. Vy máte nick JanaPetr? Tak to jste mě tímto článkem hodně překvapila.

0 0
možnosti
PA

agu

7. 1. 2009 0:58
nechci brat nikomu jeho viru, ale

nemeli by ji vnucovat ostatnim. trosku tolerance. Vam nekdo vnutil model, podle ktereho jedete. to, co vy nazyvate Jezisem, je Vase nitro. Koneckoncu to, ze se ted strileji lide v Gaze je jenom dusledkem toho, ze nekdo par lidem vnutil jine jmeno nez Jezis a tem dalsim jeste uplne jinaci jmeno. Ale v konecnem dusledku to s laskou nema vubec nic spolecneho... jenom s politikou... a ted se predpokladam pokrizujete...

0 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2945x
Definovat člověka je stejně nemožné, jako definovat Boha.
..
Ale pro úplnost: jsem ekolog. V tomto povolání a na této planetě se dá myslet pozitivně jen dosti těžko. Dle možností se ale budu snažit.
.
Stav sluneční aktivity a geomagnetického pole Země:
.

Slunce: Geomagnetické pole:


Zdroj NOAA


Podrobné a nejnovější údaje o zemětřesení
ZDE