Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Já, Claudius

14. 8. 2009 11:15
Čímž jste nám sdělila

že bůh sice je, ale není. A pokud tu je, nenese za svůj svět odpovědnost. Tak proč se ty hordy křesťanů úpořád modlí a dožadují se jeho milosti? Vaše pokusy jakkoli obhajovat neobhájitelnou víru v nesmysl jsou velmi chabné.

0 0
možnosti
O

oslovna

20. 8. 2009 8:02
Re: Čímž jste nám sdělila

že Bůh nás nadal rozumem a každý má možnost se sám svobodně rozhodnout na kterou stranu se přikloní a zda bude konat dobro či zlo a ateisté využívají toto jako berličku ke spochybění existence Boha.Tak jako náboženství víra neměla nic společného s upalováním a pod.zlem , jen a jen hledej vždy ,jen jen člověka.

0 0
možnosti
MB

brlayz

16. 2. 2009 12:16
Ještě jednou

Kdyby nebylo energie, nebylo by nic. Hmota je v podstatě jen výplodem našeho nedokonalého vnímání - hmota je pouze a jenom koncentrovaná

energie (protony, neutrony, elektrony, atd.). A jelikož jakákoliv "část" této energie je neustále v

interakci s veškerou ostatní energií, celý vesmír v podstatě tvoří

jeden nedělitelný celek. Proto jsem přesvědčený, že definice Boha je jasná. Bůh je to ona všudypřítomná energie za které je vše stvořeno. Otázkou zůstává, nakolik je lidská

mysl schopna ovlivnit (tj. pochopit) okolní (veškerou) energii. Podle mě nekonečně. Proto např. věřím na zázraky a zároveň říkám, že zázraky nejsou, neboť i zázraky jsou jen manifestací naší (či jiné) energie v okolní (veškeré) energii. Dává Vám to smysl?

0 0
možnosti
I

IoannesBaptist

16. 2. 2009 14:53
Re: Ještě jednou

Smysl to nedává. Zaměňujete Stvořitele a stvoření. Energie i všechny její projevy (včetně hmoty, podle vaší teorie) jsou výtvorem Stvořitele. Sám Stvořitel je neskonale větší než cokoliv, co kdy dokážeme našimi smysly či rozumem pojmout.

0 0
možnosti
I

IoannesBaptist

16. 2. 2009 9:44
Může být na válce něco dobrého?

Jako vrchol všech historií zaznamenaných válečných hrůz se uvádí WW2. Ale co by bylo, kdyby svět neměl možnost poučit se z této tragédie? Kdyby němečtí i spojenečtí vědci ještě pár let mohli v míru pracovat na vývoji jaderné zbraně, pravděpodobně by technologie dospěla k takové dokonalosti, že válka by už nevyhnutelně byla totální. Díky WW2 k tomu nedošlo, svět si uvědomil, jak je válka strašlivá. Poslední světové válce děkujeme za nevyhlazení lidstva.

0 0
možnosti
PK

dolch

16. 2. 2009 9:10
Náboženství ve válkách

Ve všech válkách, ketré se nějak dovolávají víry, figuruje náboženství pouze jako zástupný problém. Není tomu jinak ani v Severním Irsku. Ve skutečnosti jde vždycky o území, zdroje a podobně. Víra slouží nanejvýš k motivaci zúčastněných armád k tomu, aby podávali lepší výkony. Pokud je víra vojska slabá - jako třeba víra v Lenina a komunizmus v socialistickém Rusku - musí nastoupit silnější přesvědčovací argumenty k boji, třeba druhá linie vojáků, která pálí do vlastních řad. Souvislost mezi Bohem a válkami není třeba řešit, nejsou spolu v žádném kauzálním vztahu.

0 0
možnosti
SZO

standa z Ostravy

16. 2. 2009 9:24
Re: Náboženství ve válkách

Souhlas. Pouze zneužívání věřících lidí. Někteří hned namítnou, že jsou věřící tím pádem slabým článkem a nutným rizikem. To ale závysí na celkové společnosti (souhrn jedinců). Ti jsou ale závislí na obrazech válek z jiných zemí, aby mohli sami posoudit, je-li lépe válčit nebo nikoliv. Pokud nejsou v zemích ovládnutých náboženství potřebné informace pak můžou být rizikem. Nám v ČR to nehrozí ve vekém rozsahu.

0 0
možnosti
MV

Martin V

16. 2. 2009 8:26
Tak mi připadá

Tak mi připadá, že podle toho co jste napsala - věřící lidé nevedou válku. To je však, zjevně, nepravda, takže to co jste napsala je blbostRv

0 0
možnosti
SZO

standa z Ostravy

16. 2. 2009 8:57
Re: Tak mi připadá

Tak mi připadá, že každý nevěřící vidí věřící jako činné na válce. Taky plné absudity.RvR^

0 0
možnosti

studánka

16. 2. 2009 7:34
Jiný pohled

Mnohem spíše než lidmi zlidštělý bůh člověka vytvořila (pozor! ne stvořila) vyšší inteligence (možno si pod ní představovat cokoliv) pomocí genetické manipulace. Tamtéž mohly být uloženy informace, jimiž se druh- člověk brání přelidnění planety Země. Tedy, války jsou zde od samého vzniku člověka a vznikaly vždy na územích přelidněných, nikoliv tam, kde byl dostatek prostoru. Zvláště markantní je to v poslední době (20.století). Mám za to, že pokud člověk nepřijme vlastní rozumovou regulaci svého počtu na zemi, jiné to nebude. A to je špatně. Žádný lidmi vymyšlený bůh nám nepomůže. Pouze lidský rozum, s nímž, pokud je rozvíjen je slepá víra v jakéhokoliv boha v naprostém rozporu. Je třeba rozumně uvažovat a ne slepě věřit.

0 0
možnosti
TV

tomtop

16. 2. 2009 7:46
Re: Jiný pohled

rozum a víra dohromady udělají hodně ... myslíte, že lidé jako Einstein jsou hloupí ? Přečtěte si knihu Tančící skály od Marka Váchy .. českého genetika, biologa a kněze . Kniha je o tom, že věda a víra se nepopírají ...

0 0
možnosti
H

hash55

16. 2. 2009 7:13
??

a neni buh jenom parchant, kteryho ty bvalky bavej??

0 0
možnosti
TV

tomtop

16. 2. 2009 7:24
Re: ??

on není ty ...

0 0
možnosti
K

KJV

16. 2. 2009 6:54
Bůh dal člověku svobodnou vůli.

Neznáte motivy Boha? Ale Bůh se dává člověku poznat. Bible je kniha psaná pod jeho vlivem. Dává se ovšem poznat tomu, kdo o to stojí víc, než o cokoliv jiného.

     Ve Vaší úvaze je háček v tom, že v podstatě říkáte:  aby si člověk mohl vážit toho, že má 10 prstů, musí o jeden nebo více prstů přijít. 

     Je rozdíl, vědět co je dobré a špatné a mít zkušenost ze spáchání špatného. Taková byla volba v ráji.

     Také jako Vy jsem toho názoru, že pro bytost se svobodnou vůlí je přijatelná láska jen na základě svobodné vůle. Bůh to nevidí jinak.

     Bible ukazuje, že Bůh je schopen a má zájem napravit škody, které vznikly sobeckým zneužitím svobodné vůle.

0 0
možnosti
J

jirkaknop

16. 2. 2009 6:50
Žádný Bůh není

je to jen výmysl , který zapříčinil spousty válek a neštěstí. Nebýt tohoto bludu , nebyli by křesťané , muslimové , budhisté atd. a těžko by se hledal psychologický důvod válek. Tato berlička je dána slabou lidskou psychikou.

0 0
možnosti
TP

Igor1

16. 2. 2009 6:49
Problém je v tom

že bůh nestvořil člověka, ale člověk boha, no a hned byl důvod k válčení - největší zvěrstva na lidech a nejničivějčí války se až do 19. století vedly právě ve jménu boha (nejčastěji toho miloučkého křesťanského):-©

0 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2945x
Definovat člověka je stejně nemožné, jako definovat Boha.
..
Ale pro úplnost: jsem ekolog. V tomto povolání a na této planetě se dá myslet pozitivně jen dosti těžko. Dle možností se ale budu snažit.
.
Stav sluneční aktivity a geomagnetického pole Země:
.

Slunce: Geomagnetické pole:


Zdroj NOAA


Podrobné a nejnovější údaje o zemětřesení
ZDE