Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

osvetitel

31. 8. 2009 7:09
Kdo je ta premoudrela naceradka .1 ?

Nejdriv me pripadala jako prevlecena autorka clanku ,podle toho jak se tu roztahovala, ale ted mam pocit ze to byla "prevlecena "vikina !" Jenom "vikina "je takova bambula ,aby me mohla neco doporucovat za vsechny !:-))

0 0
možnosti

Ivo Vašíček

30. 8. 2009 22:44
vždy mne mrazí tenhle idealismus

Ti co se dožadují dotací a sociálních dávek obvykle nejvíce pohrdají "materiálním" bohatstvím. Bylo by úžasné kochat se "nemateriálním" bohatstvím, bohužel však lidé musejí něco jíst, v něčem bydlet atd. Všechny tyhle úvahy limitně směřují ke komunismu - tedy každý podle svých možností, každému dle jeho potřeb. Láskyplní dobrosrdeční idealisté pohrdající penězi, vždy nakonec přinutí ty zlé "materialisty" k tomu aby své potřeby zredukovali a odevzdávali více pro blaho, těch kteří jsou láskyplným předvojem lidstva.

0 0
možnosti

Pouštní ještěrka

31. 8. 2009 19:09
......

Můj blog není o pohrdání penězi - pokud svým příspěvkem míříte na můj článek. Není ani o pohrdání meteriálním bohatstvím. Je "pouze" třeba ujasnit si priority.

0 0
možnosti

Clara Shot

30. 8. 2009 22:01
Zajímavé, že se nepozastavíte nad tím, že máte doma

barevnou TV, PC, ledničku, mikrovlnku atd., možná jezdíte v autě, za pakatel se dá jezdit MHD, máme rozvedenou elektiku, centrální vytápění a plyn..

Možná Vám to přijde jako samozřejmost, ale začátkem minulého století tímto přepychem disponovali pouze bohatí. Odtud Klausovo úvahy o nárůstu bohatství..

Ale jinak taky netuším, co kdo instinktivně cítí. Mě spíš přijde, že to tu jde ekonomicky kamsi, takže uvidíme..

0 0
možnosti

fouly

30. 8. 2009 20:19
Nekupuji,

nečtu a nezajímám se o takové bláboly.

0 0
možnosti

Karl Novak

30. 8. 2009 18:50
dětské argumenty používá i autorka !!

Odsoudit knížku s tím, že argumenty jsou dětinské. je slabé.

Co se týče pojmu bohatství, pro mně je docela pochopitelný. Střecha nad hlavou, topení, přívod vody, kanalizace, přívod elektřiny,počítač, dopravní prostředky, telefon, možnost návštěvy kina a divadla, knihovny, dovolená, volné víkendy atd, to všechno je bohatství.

A to nám chtějí ekologisté spolu se svobodou omezit.

Osobně se domnívám, že autorka postrádá schopnost porozumění textu. Chápe slova ale uniká ji smysl.

0 0
možnosti

Clara Shot

30. 8. 2009 22:01
.

R^

0 0
možnosti

Petr Johan

29. 8. 2009 14:14
panu Klausovi nemusíte věřit

ale já mu věřím, po zkušenostech, kdy byl leckým označován za jednoho z tvůrců rozkradení naší země.

Byl to a je člověk realistický, který nenapíše něco, o čem není přesvědčen a není to dokázáno.

Chtěl utáhnout opasky po českých občanech, abysme pracovali dříve na duševním bohatství, které nám přinese třebas i bohatství materiální.

Nastoupili ale do boje proti němu odbory a šance se chopila vláda socanů, která nás přivedla k rozežranosti a konzumnímu způsobu života, jak to popisujete.

Nejspíše nejste dost bohatá na to, abyste jej mohla pochopit.

0 0
možnosti

Pouštní ještěrka

29. 8. 2009 14:37
Re: panu Klausovi nemusíte věřit

Ne, nejsem dost "bohatá" na to, abych - s ním musela souhlasit...

0 0
možnosti

madqwert

29. 8. 2009 9:52
0 0
možnosti

K-D

29. 8. 2009 9:15
Nebuďte líná

a kupte si třeba Lomborgova Skeptického ekologa - odtud přebírá Klaus termín "bohatství".  Pro Vaše potěšení doporučuji Flammery - Měníme podnebí. Z té knížky ekofašismus přímo čiší. Také si můžete půjčit v každé školní knihovně Al Gora - za peníze daňových poplatníků to tam dodali Zelení.

S Klausem jde celkem snadno polemizovat, zdaleka ve všem nemá pravdu. Jádrem jeho knížky je však varování před způsoby, jak ekologisté zneužívají vědu ve svůj prospěch.

0 0
možnosti

j@ck

29. 8. 2009 9:25
Re: Nebuďte líná

Klaus ma mozna pravdu, ze ekologiste zneuzivaji vedu, nebo ze za oteplovani nemuze clovek, jenze na druhou stranu, on dela to same - po nekolika neuspesnych pokusek vyprofilovat se na nejakem kontroverznim tematu (NGOiste, postdemokracie atd) konecne nalezl sve tema a ted uz si na nem jen prihriva polivcicku a ego. Nemyslim ze on sam je o neco lepsi nez ti ktere kritizuje, ja bych rekl, ze mu ta kritika jde tak dobre prave proto, protoze pise sam o sobe.

Druha vec je jeho celkovy svetonazor, v jehoz centru stoji ekonomicka veda jako centralni ideologie, skrze kterou by se melo posuzovat vse ostatni. A je nutno dodat, ze Vaclav Klaus neni ani dobry ekonom, nema za sebou zadne realne vysledky. Je to jen ideolog zneuzivajici spatne pochopenou rakouskou skolu a vubec nerozumi prirode

http://profil.muni.cz/01_2002/smajs_klaus.html

0 0
možnosti

jonathan 33

29. 8. 2009 9:05
nemáte si

takové knížky kupovat.Kupte si jiné pohádky.

0 0
možnosti

mejsehezky

29. 8. 2009 9:00
Přiznám se

asi bych tu knihu nedočetla do konce, pěkně jste to napsala!R^

0 0
možnosti

Limburger

29. 8. 2009 9:07
Re: Přiznám se

Aha, takže mimoděk přiznáváte, že netušíte, oč se v knize jedná, ale s odsuzující recenzí horlivě souhlasíte...No, tomu se říká "inteligentní" postoj, ať už by šlo o jakoukoli knihu či jiné dílo, to promiňte...;-D Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2945x
Definovat člověka je stejně nemožné, jako definovat Boha.
..
Ale pro úplnost: jsem ekolog. V tomto povolání a na této planetě se dá myslet pozitivně jen dosti těžko. Dle možností se ale budu snažit.
.
Stav sluneční aktivity a geomagnetického pole Země:
.

Slunce: Geomagnetické pole:


Zdroj NOAA


Podrobné a nejnovější údaje o zemětřesení
ZDE