Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

sir Humprey

6. 9. 2009 13:24
SKUTEČNÉ BOHATSTVÍ - autorko, co to teda je?

0 0
možnosti
Z

Zebin

4. 9. 2009 10:49
takže

většina diskutujících nemluví o článku, ale o autorce.................... to je typické. Myslím, že ekologie bude brána vážně, až když se lidi nebudou moci pořádně nadechnout, ale materiální bohatství v tom hraje malou roli, stejně jako duševní bohatství. ;-)

0 0
možnosti
S

stibot

4. 9. 2009 0:33
Smysl článku jsem nepochopil

Jinými slovy, možná jsem pomalejší, ale přijde mi samoúčelný, bezobsažný, nečtivý, zmatený a zbytečný.

0 0
možnosti
BB

Beldor

3. 9. 2009 22:43
hehe..

Jsem rad ze lide ,jako je autorka se muzou vyjadrovat ke vsemu bez problemu a zaroven jsem rad ze stejni lide nemaji nastesti v dnesnim svete zadne vyznamnejsi slovo,jo to by bylo mrtvych kdyby se to tady snazili vezt podobni humanisti jako je autorka.;-DMasovy hroby by se musely kopat bagrama....Rv

0 0
možnosti
JP

Pouštní ještěrka

3. 9. 2009 23:29
..................

Nejsem humanista.

0 0
možnosti
NJ

Nedobík Josef

3. 9. 2009 22:36
Madam, je to tlachání a tlachání a tlachání

:-(

0 0
možnosti
NJ

Nedobík Josef

3. 9. 2009 22:41
Re: Madam, je to tlachání a tlachání a tlachání

Tlachy tlachy tlach, zemřel Karel Vlach (+1985) ...:-)...

0 0
možnosti
NB

j@ck

3. 9. 2009 8:54
utopiste jsou vetsina liberalu

veri v samoregulacni funkci jakehosi neexistujiciho idealni trhu. Neprijdou mi o nic realnejsi nez utopicti komuniste verici v beztridni spolecnost. Stejna fanaticka a hloupa pakaz a Klaus je jejich knezem.

0 0
možnosti
PH

petrph

3. 9. 2009 8:47
máte v podstatě pravdu

Ta kniha - nebo spíš řešení v ní navržené, je opravdu pro ty z hradu - ať už je ten hrad nad Vltavou, nebo v Bruselu. Běžní lidé, ti z podhradí, nebudou rozhodovat o své budoucnosti, o ekologických řešeních, o stamiliardách přesunutých tím či oním směrem. Pokud o tom  pochybujete, jděte si koupit do obchodu 100watovou žárovku..

0 0
možnosti
DH

čarovná rybí kostička

3. 9. 2009 5:53
Asi jsem měla napsat

Je to přinejmenším hloupé.

0 0
možnosti
DH

čarovná rybí kostička

3. 9. 2009 5:50
Paní autorko, jak se zdá studujete

Klausovu knihu velmi důkladně, a přesto obsedantně lpíte na svém zcestném výkladu. Myšlenkový potenciál je integrální složkou autorem zmiňovaného bohatství. Používám-li ho k tvorbě materiálních hodnot, která s sebou nesou jako přívažek negativa, musím být schopen tato negativa (svým myšlenkovým potenciálen) eliminovat.. Tedy hrubě zjednodušeně: ne zpátky na stromy.

Nedělejte, prosím, z Klause démona mamonu, který si blahem chrochtá na svém Hradě a na pytli dukátů si spokojeně mne ruce, s vítěznou myšlenkou: po nás potopa. Je to minimálně hloupé.

0 0
možnosti

Clara Shot

3. 9. 2009 8:30
Klaus o voze, autorka o koze..

Apropos, zaznamenal jsem v české kotlině trend, kdy osobní antipatie k některým Klausovým charakterovým nedostatkům činí lidi hluché a slepé k logice a smysluplnosti jeho argumentů.

0 0
možnosti
MB

MBblogger

3. 9. 2009 3:13
božinku už zase??

Nejspíš marně jsem doufal, že ten minulý blábol byl posledním. Ne. Autorka se rozhodla, že bude dále pokračovat ve svých pseudoúvahách, které opět dokazují, že nechápe podstatu, ale už se k jejímu pochopení aspoň nepatrně blíží, což je pro nás dobré znamení. Takže: znovu problém bohatství a lidské etiky, morálky a kdoví čeho všeho. Znovu opakuji, stejně jako minule, materiálnímu bohatství dává punc bohatství teprve člověk. Takže např. zlato je tak drahé proto, že lidstvu se zalíbilo nosit naušnice právě z této hmoty a protože se to zalíbilo skoro všem a protože zlata ja málo, je drahé... tudíž je to materiální bohatství, které máme doma ve šperkovnici. Zlato má pro člověka nějakou přidanou hodnotu, kterou v něm člověk objevil. Proč vyhazujeme odpadky a ne zlato? Protože člověk našel bohatství v prvním a nulovou hodnotu v druhém. Takže je zcela mimo mísu, když autorka píše, že právě technický pokrok a bohatství není řešením pro ekologické problémy. Ba právě naopak!!!

0 0
možnosti
MB

MBblogger

3. 9. 2009 3:19
Re: božinku už zase??

Podívejte se... např. je známý příklad se sněhovými děly na horách. Protože člověk je tak inteligentní tvor, i když si to autorka nemyslí, že dokázal vymyslet něco, co zcela spolehlivě dokáže vytvořit podmínky pro lyžování téměř kdekoliv, když nepadá sníh. Takže když sníh nepadá, sníh vytvoří sněhová děla. atd. atd. lidské myšlení je to největší bohatství máme, nic není většího... už to chápete, autorko? bohatství není v autech, barácích, zlatu. navíc tvrzení, že všichni boháči nedysponují etikou a morálními hodnotami je velmi stupidní tvrzení. Myslím, že 10 miliard dolarů ročně, které vynakládá např. B. Gates na charitu dostatečně svědčí o jeho morálce. A pokud myslíte lidstvo všeobecně, tedy, že někdo umírá hlady a někdo trpí obžérstvím... pak musím odkázat na Bibli, kde se praví: Nedávejte jim ryby, naučte je rybařit... Není možné, aby byli ti, co bohatství vytváří obviňování, že jsou nemorální, neetičtí a špatní, protože ti druzí zo bohatství nevytváří bohatství nemají...

0 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2945x
Definovat člověka je stejně nemožné, jako definovat Boha.
..
Ale pro úplnost: jsem ekolog. V tomto povolání a na této planetě se dá myslet pozitivně jen dosti těžko. Dle možností se ale budu snažit.
.
Stav sluneční aktivity a geomagnetického pole Země:
.

Slunce: Geomagnetické pole:


Zdroj NOAA


Podrobné a nejnovější údaje o zemětřesení
ZDE