Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Prušák

25. 8. 2012 12:35
Mít dítě a být vdaná je špatné?

Článek působí velmi nevěrohodně a tendenčně - paní pisatelce prostě ty mladé dámy nějak vadí a tak je zatracuje kvůli čemukoliv. Invektiva na to, že jedna z nich měla dítě již v 18 letech je pro mě nějak těžko pochopitelná zvláště v době, kdy pohlavní život začíná často kolem 15. roku a problém početí je řešen antikoncepcí nebo potratem. Osobně si vážím každé mladé ženy, která se rozhodne raději pro dítě než pro potrat a vím, že tento můj názor není dnes už vůbec ojedinělý. Co a zda vůbec něco ty mladé ženy udělaly v roce 2008 nevím, nikdy jsem o tom neslyšel. Ve vztahu k jejich současnému odsouzení to ale stejně nemá žádný vztah. Článek i na mě dýchnul atmosféru doby již minulé. Je dobře, že se dnes takhle může psát jen na blog a nikoliv do posudků....

7 0
možnosti
P

Pepito-To

25. 8. 2012 15:58
Re: Mít dítě a být vdaná je špatné?

Me se libi, jak si kazdy vytahne z textu, to, co se mu nejvice hodi do kramu. Ne, mit dite neni spatne, ALE, mit dite a prevracet auta je trosicku divne, mit dite a hazet kocky pres zed, je dost DIVNE a mit dite a chovat se tak, ze o neho nakonec na dva roky prijdu je DOST DIVNE. Takze, pro priste by to chtelo si pospojovat souvislosti....

1 0
možnosti
Q

quadro

25. 8. 2012 12:17
Po tomhle zjisteni se taky spousta slusnych,

kteri taky radi navstevuji muzea, urazila.

1 0
možnosti
MS

Michal007

25. 8. 2012 11:56
Výstižné zhodnocení O.Soukupa v dnešních LN

Na to, co Pussy Riot provedly, ruský trestní řád pamatuje. Je to urážka citů věřících trestaná pokutou, eventuálně veřejně prospěšnými pracemi. Kdyby musely za trest drhnout podhahu v chrámu, nikdo by neřekl ani popel - a navíc by se jim možná v hlavě trochu rozsvítilo. Takový trest ale někomu nestačil, takže byly odsouzeny za vyvolávání nenávisti vůči věřícím. Což je naprostý nesmysl, nic takového v tom textu nelze najít.

0 0
možnosti
JC

eqik

25. 8. 2012 11:19
Zapomela jste napsat cim byli jejich rodice

A mimochodem, vystoupeni nebylo namirene proti vericim, jak se snazite podsouvat, z ceho jste to poznala? Protest byl reakci na vyzvu Gundyaeva, aby verici volili Putina. O tom jestli zvolily vhodnou formu se da polemizovat, ale pokud chtely upozornit cely svet, tak to udelali velice efektivne.

5 0
možnosti
JC

eqik

25. 8. 2012 11:20
Re: Zapomela jste napsat cim byli jejich rodice

udelaly:)

0 0
možnosti
KK

KK46

25. 8. 2012 10:37
Název skupiny - opravdu Vojna?

Tak se ta skupina jmenuje v ruštině. Ale přeloženo do češtiny to znamená VÁLKA!!! Ta skupina zcela určitě nechce propagovat vojenskou službu. Ta skupina vyhlašuje VÁLKU.

Z textu na Wikipedii vyjímám: "Skupina sympatizuje s anarchismem a socialismem a bojuje proti pravicové reakci", viz:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Vojna_(skupina)

Jsem si vědom, že název Tolstého díla se překládá do češtiny "Vojna a mír". Částečně se dá tato nepřesnost ospravedlnit poukazem na to, že i u nás se válce říkalo kdysi (za dob Babičky Boženy Němcové) také "vojna" - například vojna s Prusem. Takže u díla z dob dávných se dá tento překlad připustit, ale Pussyriotovým aktivistkám sluší překlad VÁLKA. !!

2 0
možnosti
ŠB

Amdusias

25. 8. 2012 11:24
Re: Název skupiny - opravdu Vojna?

No pro mě osobně je vojna=válka, i když ten význam může být i jiný ve smyslu "vojenská služba". A to nejsem žádný staroch. Bude mi 28:-).

1 0
možnosti
TH

Vecny.Optimista

25. 8. 2012 10:37
Soudružka autorka dokazuje,

že komunismus a bigotní křesťanství mají víc společného než rozdílného, a že kdyby církev (ať pravoslavná či římská) měla politickou moc, není to tu o nic hezčí než v Saúdské Arábii. Včetně zfanatizovaných soudružek věřících, pro které je pohoršující mít dítě v 18.

6 0
možnosti
ŠB

Amdusias

25. 8. 2012 11:20
Re: Soudružka autorka dokazuje,

Kolik vám proboha je? Plácáte opravdu bláboli. utřete si laskavě čelo. Autorka píše fakta a vy sprosté lži jak z pohledu dnešního, tak z toho historyckého.

7 0
možnosti
C

certik_bertik

25. 8. 2012 10:33
to

se tady prezentují jako umění daleko horší věci

2 0
možnosti
PM

KOLDAK

25. 8. 2012 11:23
Re: to

A taky se za ně tři roky sedí

0 0
možnosti
TH

Gmurr

25. 8. 2012 9:59
soudruzka blogeka

by chtela byt soudkyne u prislusneho soudu a tam by jim to ukazala. Dala by jim maximalni sazbu.

Ale soudkyne byt nemuze, tak alespon ten blog jak z padesatych let na idnes.cz. Jeste tam chybi neco o delnicke tride, ktera se citi dotcena apodpisovy arch delniku z Kovo.....

7 0
možnosti
ŠB

Amdusias

25. 8. 2012 10:23
Re: soudruzka blogeka

Autorka pouze napsala fakta. Nechápu proč píšete nesmysly "jako z 50- tých let na idnes" To spíše poukazuje na váš nízký věk a neznalost.

Souhlasím s tím co paní napsala. U nás by si šli už dávno sednout a to i klidně na více let. Prostudujte si zákonník, než tu budete vykládata takové bláboly.

8 0
možnosti
E

edith

25. 8. 2012 9:51
Hmmm

Děvčata mi svým způsobem protestu moc sympatická nejsou (z mého pohledu politika do kostela nepatří, i když právě představitelé ruské církve ukazují přesný opak, ale to je jedno). Bavíme se o konkrétním trestu za konkrétní čin (v našich krajích posouzeného patrně jako výtržnictví) a z mého pohledu je ten trest nepřiměřeně tvrdý. Dejte jim pokutu, veřejně prospěšné práce, ale 2 roky ve vězení? Jak si děvčata "užívala" předtím a že se to "přešlo" nemá s tímto konkrétním případem nic společného a ten rozsudek tím neomluvíte.

5 0
možnosti
ŠB

Amdusias

25. 8. 2012 10:24
Re: Hmmm

Lžete u nás by za takové výtržnictví mohli dostat i roky 3. Tak si laskavě nevymýšlejte sazby, když o nich nemáte ani tucha.

4 0
možnosti
PD

Crimson King

25. 8. 2012 6:35
Bože můj

Vždyť vy vůbec nevíte, co se v Rusku děje a jak to tam chodí. Jistě, ty tři holky to třeba i na můj vkus přehánějí, ale já jsem usedlý, stárnoucí člověk vychutnávající si svého prťavého vnoučka . . . pro někoho je to způsob sebevyjadřování a za to trestat vězením je paranoidní(co takhle veřejně-prospěšné práce). Ale jak říkám, o Rusku nevíte vůbec nic (na rozdíl ode mně). Takové bláboly, jako že do očí bijící je to, že má někdo v 18.letech dítě může napsat jen zapšklý člověk, libující si v demagogii. A docela by mě zajímalo, jak by vypadala desetina jejich činů . . .a v naší zemi za to seděla. Ne, nejsem fanoušek či příznivec Pussy Riot, jen jsem vždy opatrný při posuzování něčeho, co není podle mého gusta. Kde je psáno, že "mé gusto" je to správné.

18 0
možnosti
PD

Greenhorn ze samoty

25. 8. 2012 10:08
Re: Bože můj

Škoda,že nemohu váš příspěvek okarmovat.

1 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2945x
Definovat člověka je stejně nemožné, jako definovat Boha.
..
Ale pro úplnost: jsem ekolog. V tomto povolání a na této planetě se dá myslet pozitivně jen dosti těžko. Dle možností se ale budu snažit.
.
Stav sluneční aktivity a geomagnetického pole Země:
.

Slunce: Geomagnetické pole:


Zdroj NOAA


Podrobné a nejnovější údaje o zemětřesení
ZDE