Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

to co se tam deje se deje uz davno. V roce 1922 se objevil prvni clanek s popisem jak Arktida taje. Vygooglujte si to ve Smithsonian institute.

0 0
možnosti

Ale to je přece možné, nikde nepíšu, že ne. Proces tání může trvat dlouho; můj blog neřeší, po jak dlouhé době tání ledovců je dosaženo meze rozhodující pro změnu mořských proudů.

0 0
možnosti
Foto

Mne zajima ta salinita. Hloubka oceanu je rekneme max. 10km a vprumeru tak asi 1km? To nevim. Tak o kolik by musela hledina oceanu stoupnout, aby se salinita zvysila treba o 3%? Nebyly by to nahodou desitky metru?

2 0
možnosti

Pracujete s příliš velkými čísly. Ke zhroucení Golfského proudu stačí pokles salinity v oblasti severního Atlantiku (nikde jinde) o cca 1,9 promile. Oblast, kde ochlazený Golfský proud klesá ke dnu oceánu se totiž nachází právě tam, a je to místo, které má zásadní význam nejen pro Golfský proud, ale - žel - pro systém mořského proudění na celé planetě. 

Kdyby se salinita moří zvýšila o 3%, jak píšete, to by byl asi opravdu konec světa.

0 0
možnosti
Foto

každý, kdo umí číst, je dnes vědcem

0 0
možnosti

Gratuluji Vám, pane.

0 0
možnosti

Mně tyto reakce na dění světa jež postupně odhalujeme a přenášíme do lidského světa, připomínají  určité časově omezené sestavy k určitému datu,tzv. service pack ,  než objevíme či zahrneme další konstantu nebo změníme model. Slunce v Beranu "mění" tepelný tok a nastává tzv. boj pevniny s mořem, klasické aprílové počasí.  Bohužel se tlaková výše usadila docela nešťastně nad Skandinávii a nasměrovává k nám studený vzduch od severního pólu. Dále zde mohou být i změny tzv. tryskového proudění, stav zalednění severního moře, výbuch sopek, El Nino či La Nina ... . Tím jak se uzavřela Panamská šíje a zmohutněly Himálaje, což podpořilo vznik dob ledových, potřebujeme nakonec to naše globální oteplování. Navíc zapomínáme na tu skutečnost, že máme obdobnou polohu jako Kanada a postačí si povšimnout jaké tam mají klima .

0 0
možnosti

Ano, uvažujete hodně vlivů. Je vždy potřeba rozlišit vliv stěžejní. Někdy se to podaří, jindy ne. To ukáže většinou čas.

0 0
možnosti

U sněhu nejde ale o úplně ojedinělý jev. Díval jsem se na statistiku rekordních hodnot nového sněhu za 24 hodin v měsíci v březnu a podobné hodnoty byly naměřeny 16. března 1962. V Horní Bečvě tehdy napadalo 42 centimetrů nového sněhu a v Jablunkově dokonce 60 centimetrů.Tak nevím co nám budou pořád ekofašisti, burožoázní pavědci a další svoloč vnucovat......Rv;-O

3 3
možnosti

No, trochu mimo téma. Ale jinak válíte. ;-D

0 0
možnosti

Paní Petrová, už toho bylo napsáno dost a darebáků se na tom živí taky dost. Radši toho nechte a buďte ráda, že jsou na světě lidi, kteří pro Vás upečou chleba a ušijou trenýrky.;-)

1 3
možnosti

Jistě. Ale trenýrky nenosím.

0 0
možnosti

V jednom bych souhlasil - změny klimatu nám mohou přinést značné zásahy do života. Proto bychom neměli vyhazovat peníze za opatření, která mají údajně zachránit Mikronésii před stoupajícím oceánem a měli bychom se starat třeba o to, abychom měli dostatek na přírodních vlivech nezávislých zdrojů.

1 2
možnosti

Počasí, které jsme v zimě a nyní zažíváme je zapříčiněno častými tlakovými nížemi s proudění chladného vzduchu. V březnu nadále k nám postupovaly. Proto ta zima a sníh v mírném pásmě. Prostě tentokráte to vyšlo na březen a vyšla z toho poměrně výjimečná situace. Když podobný charakter situace se děje v prosinci, považujeme to za normální. Tání ledovců a golfský proud bych zatím neviděl. S globálním oteplováním tato situace zřejmě nesouvisí. Jedině, že by změna klimatu měla nějaký v tom podíl zesílením povětrnostních jevů na některých místech. Je to věc k vědeckému zkoumání. Chytat se hned z článků novin není moc dobrý nápad.

3 1
možnosti
Foto

Teplota na zemi  se mění, jak mluví archivy a člověk  to neovlivní a i kdyby se stavěl na zadní. V Krkonoších byl ledovec a dnes není, za Karla IV se na Mělníků pěstovaly melouny a úroda obilí se sklízela dvakrát ročně. V době renesance bylo u nás  období velmi teplé a to byl důvod proč se stavěly zámky s arkádami. To, že tak zvaní ekologové data o oteplování falšovaly je věc známa a seriózními  vědci prokázána.

7 4
možnosti
Foto

Jeminkote!! Tak teď jsem zmaten jak lesní včela. V televizi nedávno mluvil profesor z ČR z expedice, která se vracela z vědecké mise z Antarktidy, kde zkoumala ledovce a do televize říkal, že ledovec v Antarktidě na jedné straně taje a na straně druhé přibývá, a že podle všeho je to jev, který se periodicky opakuje. Tak, kde je pravda

8 3
možnosti

To jsem blázen, a pročpak se ten ostrov jmenuje "Greenland"? Podle zeleného ledu???????;-D;-D;-D Nebo že by to tání bylo jen návrat k původnímu stavu tohoto zeleného ostrova?;-D;-D;-D;-D;-D;-D

6 2
možnosti

1. 4. 2013 9:34

Zjistěte si o tom něco. Ale je hezký jak reklama Erika Rudého funguje ještě po 1000 letech.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS