Jana Petrová

Český export je ohrožen! Zas někdo mluvil o Dalajlámovi?

19. 09. 2012 23:02:09
Evropská unie navrhla České republice, aby zakázala vývoz tvrdého alkoholu. Jinak přijme "vlastní opatření". Polsko a Slovensko už mají na světě zákaz dovozu, Němci jsou ve střehu.

Vždyť nám premiér Nečas jasně vysvětlil, jak máme postupovat, abychom export zvýšili: nepodporovat Tibet. Tak co se to děje? Vždyť to říkal nedávno (10.9.), a my už to nevíme? Kdo se zas podřekl a žvanil někde o Dalajlámovi?

To máme teprve 9 dní, kdy nám to řekl. A už takový malér! Dostali jsme se až do čínské televize, přátelé, kde nejsme, jak je rok dlouhý!

Becherovka zavřela výrobu a při zákazu exportu přijdou likérky denně o 5,5 milionu korun. Denně, chápete?

Pan Klaus se sice snaží situaci napravit tím, že prohibici v Česku označil za chybu (jde jen o životy občanů, tak na co tolik humbuku); ale nepomáhá to.

Pan Kalousek zase vymyslel, že natisknem nové kolky, a tím problém do 20 dnů vymizí. A taky, když vystavíme flaškám rodné listy. I zpětně, to je jasná věc. A staré lahve dostanou ty nové kolky a rodný list, a tím budou bezpečné. Ale EU nereaguje, jakoby mluvil do větru. Nechápou, že naše ztráty budou miliardové, a stále melou něco o zdraví spotřebitelů.

Takže to opravdu vypadá na "dalajlámismus". Jinak to není možné; takový malér v exportu!

A nebo... Že by to bylo tím, že Petr Nečas neumí vést stát, a kvete zde mamutí korupce a černý trh? A nebo tím, že ministr financí Kalousek se baví vším možným, jenom ne tím, aby zvládl ministerstvo financí? Nezvládá výběr daní a lihový černý trh mu uniká? A tím, že natahuje spotřební daně nad únosnou mez?

A tentýž Kalousek pak přijde se suverénním úsměvem vítěze a národu oznámí, že mamutí průšvih vyřeší vytištěním kolků s jiným obrázkem!

Autor: Jana Petrová | karma: 22.02 | přečteno: 1239 ×
Poslední články autora