Děkuji panu Okamurovi za blog o komunismu

       Pan Tomio Okamura přistoupil ke zmíněnému tématu s odvahou, v této zemi již běžně nespatřovanou. S odvahou, a s otevřenou myslí. Za jeho blog ze dne 20.11.2012 tedy tímto děkuji.

 

 

       Srovnávání obou systémů - dnešního a socialistického - je stále častější. Bude to asi tím, že lidé víc a víc přemýšlejí o časech minulých.

       Na úvod je ovšem nutno říct, že komunismus nikdy v naší zemi nebyl. Minulý režim se nazýval "socialistický", a tenkrát to věděl každý. Ke komunismu jsme měli údajně směřovat, byl to cíl, a každý tenkrát věděl, že je vzdálený.

       Tato "chybička" v pojmu má však dalekosáhlé následky: dnešní propaganda této záměny pojmů denně využívá ku prospěchu těch, kdo tvoří "elitu". Z médií stále slyšíme, že komunismus je nelidský a je zločinné tím směrem vůbec myslet, natož tam směřovat. Tím si vládnoucí mafie upevňuje svou moc, tím se jistí; a průplach mozků provádí celoplošně a masívně. Dokonce uměle vyvolává paniku, že vítězství KSČM ve volbách do krajských zastupitelstev je hrozbou rudé diktatury a zániku demokracie. A to je už dost silná káva, přátelé.

 

       Stát, který má demokratickou ústavu, neumožňuje diktaturu jediné strany, jako v režimu minulém, takzvaně socialistickém. Když svého času ve volbách vítězila ODS - copak se někdo obával, že dojde k "modrému režimu"? Tak proč ta panika dnes, proč zpochybňovat výsledky těchto voleb, proč urážet voliče? Vždyť je to doslova ZASTRAŠOVÁNÍ, co se dneska děje v médiích!!! Lidé dnes zkrátka inklinují k levici, a má to své důvody, které asi známe. Jednoduše - kdyby se zde pod křídly modrých ptáků a jejich kámošů cítili lépe, než za socialismu, snažili by se současnou vládu udržet.

       Ale tak to asi není, že ano?

       Neznáme nic, než utahování opasků a úsporné balíčky, už třiadvacet let. A co hůř: státní peníze odtékají do soukromých kapes pseudoelit, zbohatlíků, kteří jsou opravdu ti poslední, kdo by měli dostat nějaký nadstandard.

 

       Pan Okamura ve svém blogu připomíná původ pojmu "komunista" - připomíná francouzské komunardy, kteří byli postřílení v Paříži přímo u zdi hřbitova Pére Lachaise. Bojovali za rovnoprávnost, za vládu obecních komun. Udělali významný krok vpřed, který si svět zapamatoval, a stavěl na něm dál. Proč my neučiníme také tak? Neohlédneme se zpět jako lidé dospělí a zralí, a neřekneme - tohle bylo špatně, ale tohle dobře; toto odstraníme, toto necháme. Ne. Současná propaganda vylívá vaničku i s dítětem.       

      

       Minulý režim nebyl demokratický. Kromě jiného - zakazoval pochvalně hovořit o kapitalimu.

       Současný režim je "demokratický" - a kromě jiného - nesnáší pochvalná slova o komunismu. (O tom cíli, který zatím nikdy nikde nenastal. Ale možná je stále více lidí, kteří by chtěli znovu zkusit alespoň jeho počáteční stadia.)

       A ve jménu boje proti komunismu, tomu "strašákovi", který tady obchází (a obcházet bude!), je současný "demokratický" režim ochoten odkopnout "demokracii" do kouta:

       Jak je vůbec možné, že reportér Jakub Železný se kandidátů na prezidenta ptá, jestli by jmenovali vládu s účastí KSČM? Pokud ta strana vyhraje volby, jak může prezident rozhodnout v rozporu s vůlí voličů?

       Tak doopravdy: čí je to vlastně zem???

       (pana Franze? pana Fischera?)

 

 

Autor: Jana Petrová | pátek 23.11.2012 23:08 | karma článku: 43,52 | přečteno: 17340x