Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

15. 9. 2009 7:54
odpověď samozřejmě je

Že komunismus u nás nebyl, za to u nás byli u moci komunisté, a ti se tu chovali jako...řekl bych že jako v kolonialismu. Klaus samozřejmě zjednodušuje - ale kdyby napsal, že jsme žili v rozvinuté socialistické společnosti, tak by dnešní mladí lidé nechápali o co šlo, a ještě by se divili, co teda proti komunistům máme..

0 0
možnosti
JP

Pouštní ještěrka

15. 9. 2009 12:43
..........................

Je možné, že mladí lidé by pochopili i pravdu.

0 0
možnosti
M

maxas

15. 9. 2009 7:27
Ale prosím Vás,

to že si pan Klaus poněkud plete slova komunismus a socialismus není až tak důležité. Opravdu důležité je aby nepodepsal Lisabonskou smlouvu, a nepomohl tak zlikvidovat naši možnost rozhodovat sami o sobě. V tom bychom ho měli podpořit, a ne ho napadat za menší úlet v politické terminologii. Je dobré si ujasnit, co je důležité a může mít i fatální důsledky, a co nestojí ani za řeč.

0 0
možnosti
MS

Matyas Sandorf

15. 9. 2009 8:32
Re: Ale prosím Vás,

pokud vím, žili jsme v zemi, která se jmenovala ČSSR (Československá SOCIALISTICKÁ republika) , nikoliv ČSKR (Československá komunistická republika)

0 0
možnosti
JT

Jirka1938

15. 9. 2009 3:08
Pisatelka je uplne vedle

Samozrejme, ze to ten idealni Marxuv komunismus nebyl, ale my kazdy vime, co to znamena, kdyz rikame "v komunismu", " za komunistu".

Klaus komunismus neoslavuje, ale upozornuje, ze dnesni podpurci boje proti zmenam v ovzdusi v leccems pripominaji manyry komunistu.

0 0
možnosti
MP

Vrah

15. 9. 2009 3:06
Byl? Nebyl?

Podle komoušské (komouš = komunista, neboli buď člen KSČ(m), nebo její ctitel, vyznavač, podporaovač…) ideologie (prý „filosofie“) je komunismus ona beztřídní (ideální) společnost (ve skutečnosti hereze strhávající eschaton do naší pozemské časnosti, nikdy neuskutečnitelný ideál, v jehož jménu komouši kradli, vraždili a mrzačili lidské charaktery).

Pro nás ostatní (nekomouše) je pojem „komunismus“ označení vlády komunistické strany (stejně jako je nacismus vláda nacistů a fašismus vláda fašistů). Marxisticko-filosofický význam je nám u víte čeho; možná je to zkratka, ale když se řekne komunismus, nevybavím si onu „ideální společnost“, nýbrž to svinstvo, které jsme zažili a běhemž jeho trvání většina z nás zbaběle držela hubu.

0 0
možnosti
P

pseboh

15. 9. 2009 1:29
O cem to vlastne pisete

Kterykoliv clovek ktery byl vzdelan na vysoke skole by si nemel plest pojmy. Jak  pak by to asi vypadalo dnes kdyby si matematici, chemici a treba i fyzikove pletli pojmy. No a o tom je ten clanek jestli Vam to nedoslo.R^

0 0
možnosti
D

debrainator

15. 9. 2009 0:41
A o čem to, vlastně, píšete?

A proč to píšete? To se Vás na to, jako, máme ptát v diskusi?

0 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2945x
Definovat člověka je stejně nemožné, jako definovat Boha.
..
Ale pro úplnost: jsem ekolog. V tomto povolání a na této planetě se dá myslet pozitivně jen dosti těžko. Dle možností se ale budu snažit.
.
Stav sluneční aktivity a geomagnetického pole Země:
.

Slunce: Geomagnetické pole:


Zdroj NOAA


Podrobné a nejnovější údaje o zemětřesení
ZDE