Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

olgax

1. 8. 2011 20:48
Nezaměstnaní nad 50 let

Je mi 53 let a hledám zaměstnání. Poslala jsem téměř 400 žádostí o zaměstnání, ale nikdo mě zaměstnat nechce. Za dva měsíce mi skončí podpora v nezaměstnanosti, která nestačí ani na nájem, protože je to asi 40 % z nízkého platu, za který jsem dělala (něco málo přes 10 000 Kč. Pak budu úplně bez příjmu, protože nepůjdu nikam žebrat o sociální dávky. Jsem psychicky zlomená a zametat ulice na maloměstě, kde mě každý zná, to bych nezvládla.

Studovala jsem téměř do třiceti let, absolvovala jsem 4 rekvalifikační kurzy, ale tato věková kategorie je prostě na odpis. Nezajímá to nikoho a nic pro tyto lidi nedělá ani MSPV ani Úřady práce. Jejich politika je spíš ponižováním lidí a psychickým terorem. Přála bych všem těm vysokým úředníků, kteří vymýšlí jednu blbost za druhou, aby si to zkusili na vlastní kůži.

0 0
možnosti

objektivnibanikovec

16. 7. 2011 11:28
Domnívám se, v souladu s jedním příspěvkem níže,

že nejlevnější pro nás všechny by bylo vyplácet nějakou minimální sociální dávku všem, kteří nemohou nebo nechtějí pracovat. Myslím že na to jako stát stále ještě máme, ba dokonce že by se spíše ušetřilo. Spočítal vůbec někdo jaké náklady nás stojí nebo budou stát všechna rádoby sofistikovanější řešení? A jak kvalitní a efektivní bude asi odvedená práce? Minimální dávka ovšem musí stačit pouze na holé přežití, kdo si bude chtít vylepšit svůj životní standard bude přirozeně motivován najít si nějakou práci. Co se týká podpory v nezaměstnanosti, tu samozřejmě vyplácet limitovaně po nějakou rozumnou dobu a třeba postupně snižovat k nule.

0 0
možnosti

Andy12

16. 7. 2011 11:26
Je normální být parazitem?

Není mi jasné, co je na tom diskriminačního, chci-li mít nějaký příjem a jistoty, pak pracuji. Pokud nejsem potomkem milionáře, není jiná možnost. Nikdo, kromně lidí kterým v tom brání zdravotní stav, přece nemůže mít garantovanou slušnou životní úroveň bez vlastního přičinění. Tzn. na úkor společnosti,  všech, kteří pracují. Možná jste si nevšimla, ale peníze na podpory a dávky negenerují vláda a politici, ale všichni ti, kteří si vydělávají prací ať už jakéhokoliv druhu.

Nechcete-li, nepracujte. Je to vaše právo. Ale pokud nechcete skončit na ulici budete si muset najít někoho, kdo vás bude živit. Stát a společnost  to doufám nebude.

0 0
možnosti

objektivnibanikovec

16. 7. 2011 11:44
Re: Je normální být parazitem?

Pokud na trhu práce je převaha poptávky pak "no problem". Věřím ale, že je dost lidí kteří např. pracovali, pak přišli o zaměstnání a nové prostě nemohou sehnat z nejrůznějších důvodů, ne proto že by nechtěli (věk, zdravotní stav, specializace). Rozumná míra solidarity je myslím opravdu znakem každé kulturně vyspělejší společnosti.

0 0
možnosti

nabuk

16. 7. 2011 9:37
Opravdu škoda,

že nelze dát mínusovou karmu. Tady bych ji velice rád použil. Rv

0 0
možnosti

pilinazlenina

16. 7. 2011 0:08
podporu i sociální daň úplně zrušit

pak to bude konečně spravedlivé.

Kdo uzná za vhodné se pojistí proti nezaměstnanosti, jiní si budou vytvářet rezervy. Nikdo z nikoho nebude dělat otroka, a hlavně:

stát nedostane šanci rozkrást většinu přerozdělovaných peněz

R^

0 0
možnosti

Kolumbo

15. 7. 2011 23:43
nabízím jednoduché

řešení - udělat z pojištění proti nezaměstnanosti skutečné pojištění, kdy nezaměstnanost bude pojistnou událostí /pro pojištěného/, nebude sejalově  žvanit o "solidaritě" a pojišťovna bude plnit přesně podle pojistné smlouvy. Pokud si někdo smluví "spoluúčast"  v podobě nucených prací, jeho věc. Ale aby stát vybíral na něco násilím prachy a poté odmítal plnění je stejné, jako když cestovka shrábne prachy a pak vás nechá někde v Egyptě na holičkách. Na co stát sáhne, to po...A JE ÚPLNĚ JEDNO, KDO MU VLÁDNE. Ať se necpe do životů lidem, kteří o to nestojí a bude pokoj.

1 0
možnosti

Zingy

15. 7. 2011 22:41
a proč vlastně otroctví nezlegalizovat?

A co je vlastně špatného na otrokářských státech? Kdo je schopen se o sebe postarat, má právo na svobodu. Ostatním holt nezbude než se stát otroky, kterým pán zajistí jídlo a střechu nad hlavou. V historii to tak fungovalo a bylo méně problémů než dnes. Chce to jen odvahu a prosadit diskusi o zavedení humánního otroctví do parlamentu.

0 0
možnosti

pilinazlenina

16. 7. 2011 0:11
Re: a proč vlastně otroctví nezlegalizovat?

to ale už dávno legální je. Nebo snad je nějaký rozdíl mezi otrokem a daňovým poplatníkem?

0 0
možnosti

fascinatedbyhumanity

15. 7. 2011 20:11
se

vsim bych souhlasila, az na to, ze tech omilanych 20 hodin neni tydne, ale mesicne....v navrhu, buhvi, jak to bude.

0 0
možnosti

NovoCZ

15. 7. 2011 18:51
Celé tohle filozofování je o ničem.

Drahá paní blogerko, dědeček mi říkával: "Pamatuj si, kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody." Já se tím řídil celý život a nikdy jsem pracák nepotřeboval, jen jsem na něj platil. Protože vám to očividně zamlada nikdo neříkal, tak si dědovo heslo vezměte k srdci a nikdy ten pracák ani Drábka potřebovat nebudete. Nebo jste přesně ta co hledá jen ty důvody?

0 0
možnosti

nabuk

16. 7. 2011 9:34
Re: Celé tohle filozofování je o ničem.

Ano, to je velmi přesně řečeno R^

0 0
možnosti

Cartman81

15. 7. 2011 16:18
Par problemu s Drabkovym navrhem

1) Kdo bude tem statisicum lidi praci hledat, ridit ji a kontrolovat? Kdo nakoupi pracovni pomucky? Hodi se to na obce, ale penize se neposlou. 2) Jak bude osetreno potencialni korupcni prostredi? Jinak receno - jak se zajisti to, ze urednicek, ktery bude pridelovat praci nezamestnanym neprideli temto lidem praci, za kterou ma dostat zaplaceno nejaky podnikatel, ktery uplatil urenicka, aby praci odvedli lide registrovani na UP zdrama? 3) Jaky asi bude vliv na psychiku absoloventu skol a lidi takto pracujicich? Vzdyt se ma jednat o stejne prace, ktere jsou povazovany za trest a prideluje je soud jakozto "verejne prospesne prace". Lide jsou vinni tim, ze nemuzou sehnat praci za dva mesice. 4) Jak se zajisti radne odmenovani takto pracujicich lidi? Jedna se o regulerni polovicni uvazek, tedy penize z nej musi byt minimalne na urovni poloviny minimalni mzdy, jinak se jedna o otrockou praci. 5) Jake prace bude mozno takto vykonavat?

Zaver - motivace dobra, ale provedeni naprosto tragicke!!!

0 0
možnosti

Cartman81

15. 7. 2011 16:21
Re: Par problemu s Drabkovym navrhem

Jeste jeden dodatek.

Cele nevrhovane reseni se zvrhne v handl s jakymisi potvrzenimi o tom, ze dany clovek praci "odpracoval" nebo se zdravotnimi omluvenkami. Doba dvou mesicu je navic priserna kratka pro absoloventy a starsi lidi, kteri cely zivot pracovali a byli propusteni. Cely system je absolutne dehonestujici pro stredni tridu a vysila myslim si jasny signal o tom, co si o ni nase soucasna vlada mysli a k cemu ji povazuje za dobrou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2945x
Definovat člověka je stejně nemožné, jako definovat Boha.
..
Ale pro úplnost: jsem ekolog. V tomto povolání a na této planetě se dá myslet pozitivně jen dosti těžko. Dle možností se ale budu snažit.
.
Stav sluneční aktivity a geomagnetického pole Země:
.

Slunce: Geomagnetické pole:


Zdroj NOAA


Podrobné a nejnovější údaje o zemětřesení
ZDE