Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

iacobau

17. 8. 2012 8:57
To se mi snad zdá!

Veřejná diskuse o církevních restitucích se vede již přinejmenším řadu měsíců, Lenka Procházková už stačila podat žalobu na "pana Dominika Duku, povoláním kardinála", která byla později zamítnuta. Na úrovni vlád se círk. restituce řeší již více než dvacet let!

Je-li nějaký restituovaný majetek sporný (zde se jedná o různé právní výklady, nikoli o zřejmou neoprávněnost požadavku), jsou tu soudy, aby řešili nárok. Požadavky církví vycházejí z údajů v katastrech a majetkového soupisu z roku 1947 - je k dispozici i na internetu.

Katolíci si malé církve nekoupili, ale prostě jim velkoryse nabídli část majetků, protože až dojde k odluce, ne každá církev bude míst dostatek financí na provoz.

2 0
možnosti

Valentina

17. 8. 2012 10:15
Re: To se mi snad zdá!

Takže když Vít Bárta velkoryse poskytl z vlastních peněz bezúročnou půjčku, aby poslanci nehlasovali pro zvýšení svých platů a náhrad, tak to soud odsoudil jako korupci a napařil mu za to podmínku (podotýkám že nehájím VV).

Když církev šoupne dopředu nějaké to procento z  miliard, které chce hodně nejasným a jaksi nafukovacím způsobem vytáhnout z veřejných peněz  (tedy porcuje medvěda, který zatím běhá po lese) i církvím, které v roce 1948 neexistovaly, zřejmě proto, aby s ní do toho šly, tak se jedná o ušlechtilou snahu. Teda já se bavím, jen to vstupné do toho Vašeho kabaretu je poněkud drahé.

3 0
možnosti

oulicky.blog.idnes

17. 8. 2012 8:48
Ano, paní autorko,

máte pravdu. Bez kampaně ČSSD by se v České republice vůbec o restitucích nemluvilo. A ani žádný blog na toto téma neexistuje, v televizi se k tomuto tématu nevysílala žádná diskuse, u arcibiskupského paláce nikdo nedemonstroval, Vereš neexistuje ..... Ještě, že Vás a ČSSD máme, jinak by bylo úplně ticho po pěšině .....

2 0
možnosti

Pouštní ještěrka

17. 8. 2012 10:47
Re: Ano, paní autorko,

To, co píšete jako příklady diskuse, to je velmi málo v porovnání s tím, kolik problémů restituce skrývá a kolik peněz je ve hře, milý pane. Rv

Postrádám jasná sdělení v hlavním zpravodajství veřejnoprávní televize, například. Zatímco olympijským hrám bylo věnováno až 15 minut z hlavního zpravodajství (zatímco existuje něco jako samostatné sportovní zpravodajství a sportovní kanály), o restitucích padly třeby dvě věty. Rv

Uvědomujete si to? Vzhledem k závažnosti tématu by se mělo o restitucích v tomto hlavním bloku mluvit denně, a daleko podrobněji. Jde o desítky miliard, a oprávněnost vyplácení je nejasná. !!

2 0
možnosti

Lesní sběř

17. 8. 2012 7:33
Hezké shrnutí

Podle mě jsme udělali chybu, že jsme už dávno nenastoupili anglickou cestu a nepřevedli "církevní" majetky na státní církev. Když už křesťanství, tak po našem, ne dálkově řízené z Vatikáně.

2 0
možnosti

ellukas

17. 8. 2012 9:24
Re: Hezké shrnutí

No a právě o to se pokoušwli komunistii, a dodnes jsou kvůli tomu ostrakizováni.

0 0
možnosti

kuča

17. 8. 2012 4:16
MIlá paní.......

:-)....nepouštějte se do temat o kterých nic nevíte, nebo máte jen matné znalosti za základky! RvRvRv

0 0
možnosti

jamijam

17. 8. 2012 5:39
Re: MIlá paní.......

je zajímavé, jak si úplně každý myslí,že jedině on má patent na rozum. I vy, že?:-)

5 0
možnosti

wiki5

17. 8. 2012 2:30
to jsou ale tlachy

2 0
možnosti

Ferda159

17. 8. 2012 0:54
Přesné

KARMA!!

3 0
možnosti

dlz25

16. 8. 2012 23:02
??

No, máte tam hodně (slušně napsáno) nepřesností. Tak nějak jste zapomněla na rozhodnutí ÚS, který uznal, že co bylo ukradeno, má i být vráceno. Já osobně nesouhlasím se současným návrhem, ale už to trvá hodně dlouho na to, aby se to odkládalo. Navíc ČSSD u moci byla a s církvemi se nedohodla (dohodnout nechtěla?).

A mimochodem, Vy by jste se vzdala majetku, který Vám patří ve prospěch státu? Já ne!

2 0
možnosti

jackie13

16. 8. 2012 23:08
Re: ??

když on nikdo pořádně neví,co jim patřilo a co nám církve chtějí ukrást.To co jim patřilo,tak samozřejmě vrátit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2945x
Definovat člověka je stejně nemožné, jako definovat Boha.
..
Ale pro úplnost: jsem ekolog. V tomto povolání a na této planetě se dá myslet pozitivně jen dosti těžko. Dle možností se ale budu snažit.
.
Stav sluneční aktivity a geomagnetického pole Země:
.

Slunce: Geomagnetické pole:


Zdroj NOAA


Podrobné a nejnovější údaje o zemětřesení
ZDE