Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

sarumánek

25. 8. 2012 16:07
díky moc!

Díky za každého, komu smrdí povrchní uniformita a stádnost mediálně řízeného davu, "politická angažovanost" obhájců, kdo dokáže myslet samostatně, střízlivě a hlavně na základě faktů.

5 0
možnosti

aji

25. 8. 2012 14:52
Taky bych řekla.

Jedna věc je politický protest, druhá urážení obecných hodnot a chování v nesouladu s dobrými mravy. Protože se u nich vyskytuje oboje, je to matoucí. Politický protest by asi skoro každý klidně podpořil, to jsme zažili a známe to, ale to ostatní je dost nechutné. Ač se s jejich způsobem vyjádření nesouhlasu neztotožňuji, tak chápu, že lidé poporují ten politický protest.

4 0
možnosti
VK

-palič-

25. 8. 2012 15:27
Re: Taky bych řekla.

Bohužel, na celé věci je nejhorší, jak přímo ukázkově se manipuluje s fakty a pravdou. Jak se celá věc podává jedině žádoucím mainstreamovým způsobem, totiž že jde jde o čistě politický protest hodných a naivních dívenek, které mají právo na svobodu projevu. Ve skutečnost jde o výtržnost zvrhlých holek, které nemají žádné zábrany a ze samé rozežranosti už neví, co by ještě provedly. Holek, které si myslí, že si mohou - to na rozdíl od  99,9% normálních obyčejných lidí, kteří chodí do práce a snaží se uživit svou rodinu - dovolit všechno. A když jim prošly (čemuž se dost divím, protože u nás, neřku-li třeba v USA, by už dávno byly potrestány) předchozí amorálnosti, vtrhli do chrámu Krista Spasitele. Do chrámu, který je v očích Rusů jedním z nejposvátnějších míst, a zdaleka nejen kvůli náboženství. A když si někdo dovolí připodotknout, že věci se přece jen mají trochu jinak, vrhne se na něj novinářská špína a zmanipulované ovce.

Jinak klasická ukázka, jak se dělají oficiální dějiny.

6 0
možnosti
PM

m4xp0w3r7

25. 8. 2012 14:48
Jinak dobré?

Zdraví slouží? :-)

2 0
možnosti
MK

sarumánek

25. 8. 2012 15:51
Re: Jinak dobré?

K ověření informací se používá věc zvaná google, pokud zdraví slouží. :-)

4 0
možnosti

jjencek

25. 8. 2012 14:44
Ona pravda bude někde uprostřed,

nebo spíše u těch pusinek. V Rusku, post-sovětském státu, se sdělovacími prostředky ovládanými Putinem a se zločincem Leninem stále v mauzoleu se těžko jinak upoutá pozornost na problémy a projeví "nestátní" názor. A o to slečnám šlo a zadařilo se nadmíru. V normální civilizovanější zemi by takováto akce nebyla potřeba a také by případně skončila leda nějakou pokutou. Souhlasím s tím, že věřícím se to nelíbilo, ale že by utrpěli tak hroznou újmu, to bych neřekl. Jiná země, jiný mrav a na hrubý pytel (chování Putinovy věrchušky) hrubá záplata. Slečny s tím asi počítaly, taky dostaly hrubou záplatu, asi to jsou pěkná čísla, ale je snad lepší alternativa sedět doma na zadku a nedělat nic? Naštěstí se vždy najde pár excentrů, kteří vybočí za nás šedivé myši z řady. Ať to byli u nás někteří chartisti nebo tyhle děvočky.

3 0
možnosti
VK

-palič-

25. 8. 2012 15:39
Re: Ona pravda bude někde uprostřed,

A co Vám tak vadí na režimu prezidenta Putina. Vy jste tam snad byl a můžete jej posoudit? Vy snad znáte mentalitu Rusů, danou historickým vývojem? Uvědomujete si, že "jiný kraj, jiný mrav" není jen takové plácnutí do vody, ale vyjadřuje něco mnohem hlubšího? Že prostě nejde někam přijít a naroubovat tam něco, co je podle nás správné, protože u nás to prostě tak chodí a my jsme teda ti nejsprávnější? Uvědomujete si, jaká je to DRZOST z naší strany myslet si, že máme právo někomu určovat, co je správné? Výrok "v normální civilizované zemi" svědčí jen o Vaší povýšené nevzdělanosti. Rusko dnes už je civilizovaná země, jen jiná, než my. A že Putin nedovolil, aby byla vydrancována jako např. naše země, za to si zaslouží uznání a obdiv. Na rozdíl od našich prodejných politiků brání zájmy své země. Za opilce Jelcina tam byl naprostý úpadek, lidé neměli co jíst, byl nedostatek všeho následkem hospodaření oligarchů, a jak to tam vypadá dnes?

4 0
možnosti
SB

svondr

25. 8. 2012 14:13
popletená Jana Petrová

Paní autorka to má trochu pomotané. Pussy Riot se málokdo zastává za to, co udělaly, ale za to, že byly velmi přísně souzeny. Dále: žádná sprostá slova nezazněla, protože po 42 vteřinách byl konec (a i kdyby, v jejich "modlitbě" jde o ruský ekvivalent "holy shit", což už dávno ztratilo protináboženský význam; a Pussy Riot ho užily v místě, kde lamentují nad Putinem, nikoli nad náboženstvím). K poukazům na ostatní aktivity odsouzených: tato činnost ovšem nebyla předmětem soudu (resp. odsouzení).

5 0
možnosti
MK

sarumánek

25. 8. 2012 16:03
Re: popletená Jana Petrová

Pomotané je spíše to, když někdo v této skupině vidí statečné bojovnice za lidská práva a když se na jejich obhajobu dává dohromady ve snaze o mediální zviditelnění neuvěřitelná směsice celebrit, jako by mohl Havel, natož svého času Plastici závidět.

2 0
možnosti
OL

Ondrouš

25. 8. 2012 13:45
do háje s kostelama...

Problémem je,že se věřící domívají,že jejich pravidla se vztahují na všechny,včetně těch,kterým je jejich (v mnoha očích pošahaná,vždy však netolerantní) víra lhostejná. Není pochyb, že k různým prostorám se vztahují různé normy chování - v divadle si nezapálím v teplácích cigáro a pokud ano, budu poprávu vyveden, či pokutován. Tragédií je, pokud státní moc se postaví brutálně na stranu jediné zájmové skupiny na úkor skupiny jiné. Stejně jako náboženství bojují mnohdy nechutně za jejich pseudopravd, je možno se vyjadřovat i proti náboženstvím - tedy ve svobodné společnosti. A dva roky vězení za půl minuty křepčení je ostuda a tragická vizitka poměrů v ruské justici. Počínání Pussy Riot má nižší stupeň společenské nebezpečnosti, než chování mnoha idiotů za volantem. Navíc - jsou si jisti Ti v jejich víře neomylní, že se ta krátká show jejich Bohovi nelíbila? Co když ano? Sdělil jim to nějak?Jinak to zůstává na trapné úrovni bolševické štvanice na máničky a bigbít před 40 lety...

3 0
možnosti

Vladimír Škopek

25. 8. 2012 13:49
Re: do háje s kostelama...

O kořenech, na nichž stojí tahle kultura a bez kterých se při jejich adekvátním nenahrazení tak nějak rozpadáme a rozpadnem..to jste asi neslyšel, že? Všechno má svoje hranice.

7 0
možnosti
PK

Psychorův klon

25. 8. 2012 13:38
Jo táák. Omluva autorce.

Až teď jsem si všiml popisku pod vaší fotkou. Jestli po nocích píšete blogy pro osamělé poutníky, tak se nedivím vašemu ambivalentnímu vztahu k sexu. Tímto přijměte mou omluvu.;-);-D;-D;-D

4 0
možnosti
PK

Psychorův klon

25. 8. 2012 13:28
No považte

mít ve 22 ti čtyřleté dítě. Strašné!!!  Souložit v těhotenství? Nechutné!!!;-D;-D;-D

Tak jsme si dámy prolustrovali, že ano, ale rozsudek není za minulé skopičiny ale za 30 ti vteřinový výstup v kostele. Tož tak soudružko. Vy byste se před revolucí jako kádrovák chytla velice slušně.:-P

10 0
možnosti
PK

Psychorův klon

25. 8. 2012 13:34
Re: No považte

Jen dodám, že dost fanoušků vašich praktik hodících se tak 25 let zpátky vám tu za to ještě tleská. Je to opravdu hluboko v nás.

3 0
možnosti
TT

mamenec

25. 8. 2012 12:48
Jak za starých " krásných " časů....

Článek jak z tiskoviny Tvorba o Plastic people.....To je tedy mňamka.......

3 0
možnosti
LC9

Led c 9

25. 8. 2012 12:57
Re: Jak za starých

A oni Plastici někdy znesvětili kostel? Pokud je mi známo, tak naopak používali Bibli jako inspiraci pro své texty. Tedy něco zcela opačného než předvádějí tyhle ruské rajdy. Ono se propagandisticky spojení Plastiků z těmihle ženštinami velice hodí, ale jinak je to úplně mimo. Největší zločin Plastiků byl, kromě zmíněných religiózních textů fakt, že si vytvořili ostrůvek svobody uvnitř totalitního státu a na bolševika totálně prděli. Váš nick by měl být spíš mimoněc.

5 0
možnosti
LC9

Led c 9

25. 8. 2012 12:48
Skvělé, skvělé, skvělé

Zaplaťpánbůh, že přibývá nevymytých hlav, které dokáží uprostřed vší té propagandy a lži myslet.

včerejší vlaštovka

http://moucka.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=284536&bk=4139

a dnes tohle. Díky! Karma!

Kdy si lidi uvědomí, že většina toho co nám mainstream předhazuje manipuluje naší myslí. Říkají nám, co si máme myslet, abychom později správně reagovali.

7 0
možnosti
PK

Psychorův klon

25. 8. 2012 13:32
Re: Skvělé, skvělé, skvělé

já bych řekl, že přibývá těch vymytých..........

4 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2945x
Definovat člověka je stejně nemožné, jako definovat Boha.
..
Ale pro úplnost: jsem ekolog. V tomto povolání a na této planetě se dá myslet pozitivně jen dosti těžko. Dle možností se ale budu snažit.
.
Stav sluneční aktivity a geomagnetického pole Země:
.

Slunce: Geomagnetické pole:


Zdroj NOAA


Podrobné a nejnovější údaje o zemětřesení
ZDE