Diskuse

A kdepak je hlavní hygienik MUDr. Michael Vít? Má volno

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

velký jarda

13. 9. 2012 7:10
O zbytečnosti

hlavního hygienika máte naprostou pravdu. Obávám se že těch zbytečných a hlavně dobře placených tam je mnohem víc.

3 0
možnosti

kuča

13. 9. 2012 3:32
Velmi rázným zásahem..............

:-)......zmíněného pána bylo to, že mléko z mléčných automatů je škodlivé a že po jeho požití s velkou pravděpodobností zemřete! Pak také exceloval s ptačí chřipkou, a za miliony koupenými injekcemi, proti tomuto moru!(Aby jen on nebyl hlavním viníkem, tak u té chřipky mu silně sekundoval Šnajdr.)

0 0
možnosti

meyla

13. 9. 2012 7:33
Re: Velmi rázným zásahem..............

Pokud vím, tak s mlékem to bylo jinak. V automatech se prodává nepasterované mléko, tedy mléko, které může bez dalšího tepelného ošetření způsobit např. encefalitidu, což lidé jaksi nebrali a neberou na vědomí. Bylo jeho povinností to nahlas říci. A bylo to správně, třeba i ve světle součsné metylové aféry, kdy vidíme, že lidé jsou schopni zkonzumovat v podstatě cokoli. Ptačí chřipka? Kdyby zemřelo více lidí, stěžoval byste si na něj stejně? Říká se tomu prevence a to je přesně to, co má mj. hygienik také dělat. Někdy to nevyjde, což je z podstaty věci logické. Méně emocí, pane kučo a více faktů, než se emocionálně a "spravedlivě" rozhořčíte.

0 0
možnosti

Z mechu - nová registrace

13. 9. 2012 0:18
Prací hygienika není kontrola kolků u alkoholu

Hygienici mají s veterináři na starosti např. nezávadnost masa do prodeje. Zvířata na jatkách musí být veteriárně prohlédnut\, aby směla jít na porážku a pak se k nás dostalo až to maso na prodejnu. Hygienik tu je ale víc kvůli epidemiím, kontrola potravin je věcí veterinářů a ne lékařů.

Jak to je, jestli někde k pití dávají denaturovaný lík či dokonce metanol, tak to nemá s hygienikem co dělat. Stát tu nechává líh otrávit, protože líh neotrávený, konzumní je zatížen vysokou daní. Ta se neplatí např. na líh do vařiče či k ředení nátěrů ap. Nechává-li stát líh znehodnotit, měl by též se starat o to, aby lidé dostávali ke konzumu jen líh řádně zdaněný a současně čistý. Daňové podvody jsou spojené s konzumací otráveného lihu. Výběr daní spadá jasně pod ministerstvo financí, s medicínou nemá co dělat. Spíš nějaké inspekce celníků v prodejnách a výčepech, což se tu moc neděje a díky tomu tu je rozvinutý černý trh.

2 0
možnosti

Amoniak II

12. 9. 2012 23:37
Eh?

A k čemu potřebujete hygienika? Aby vám řekl, že pití laciné vodky je blbý nápad a pití čehokoli ze stánku ještě pitomější?

1 0
možnosti

.Camino

13. 9. 2012 3:57
Re: Eh?

Comrad Petrova si potrebuje vylit srdce a na nekoho hodit vinu......a ta je nekde jinde;-D

1 0
možnosti

Rupert

12. 9. 2012 22:40
Odpovědi nežádáte

Hlavní hygienik má volno. Kdo se o to zajímá, ví proč. Dokud chodil do práce, informoval o dudlících. Protože v práci není, o metylalkoholu informovat nemůže. Jeho nástupkyně Věra Šedivá dělá svou práci. Vede Úřad hlavního hygienika. Kdo se ptá, ten se dozví.

1 0
možnosti

svedek casu

12. 9. 2012 22:46
Re: Odpovědi nežádáte

Věra Šedivá vede:-/ ale nepracuje!!

2 0
možnosti