Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Snaha o srovnání Okamurových nesmyslů s čímkoliv seriozně míněným je zbytečná. Nejenže není v ničem originální, jen svým nevzdělaným, a proto lehce zmanipulovatelným tleskačům předkládá další a další žvásty, které oni tak milují, i když v sobě neskrývají žádné řešení, jim pouze stačí, že jejich idol veřejně hlásá to, co si oni do té doby povídali jen v hospodě. Jak označit člověka, který by podle "vzoru vytvoření izraelského státu" zabral také někde nějaké území, tam by ty jemu tolik odporné vyvezl a dal jim něco do začátku. Další Sládek? S tím byla alespoň někdy legrace, Pitomio je však trvale trapný. Rv

1 0
možnosti

Citovat Murraye byla výborná volba. Já to mám přesně obráceně než Petrová. Pana Okamuru moc nemusím, ale tentokrát s ním  souhlasím bez výhrad. Nazývá totiž věci pravými jmény a za to má odemne karmu. Zdůrazňuji, že tu karmu má pan Okamura a ne Petrová.

3 3
možnosti

Devátý, o vaši karmu nestojím. Zdůrazňuji, že nestojím.

3 0
možnosti
Foto

... a tak jste mi jen potvrdila, že Okamura je mimo mísu, jako jeho příznivec to má o to větší váhu. Ostatně být mimo realitu je výbavou každého politika, minimálně od senátora výše.

6 3
možnosti

Můj vztah k okamurovým názorů je zcela opačný, než má autorka blogu: většinu považuji za populistické bláboly, ale právě v tom kritizovaném má náhodou pravdu. A to, že levicová většina sociologů očerňuje Murraye, jen dokazuje to, že západní společnost aktivně pracuje na své multi-kulti-korektní cestě do pekel...

7 3
možnosti

Milá blogerko!

V mnohém máte pravdu. My obyčejní možná okrádáme stát ve stovkách až tisícovkách, poslanci a jejich soudružští kumpáni okrádají stát v milionech, na vládní úrovni s jejich kumpány zjevně mizí peníze v desítkách až stovkách miliard korun. Ano. Může to tak být.

Vnímám i Vaši ukřivděnost, když někdo chce začít s nápravou od nás obyčejných lidí. Ale jak chcete začít u vlády a politických stran?

Samozřejmě, že fandím cikánům nazývaným nepřizpůsobivými, protože se dokáží nejlépe přizpůsobit našemu zrůdnému systému.

Bohužel, někteří z nás si neuvědomují, že ne všichni "nezaměstnaní" nepracují. Ano pracují příležitostně a na černo, aby přežili. A s tím si stát nedokáže poradit, aby se naše práce zaměstnavatelům vyplatila i po zdanění...

:-)

2 2
možnosti

a co takhle matematika? Je horší, když 20 poslanců (tedy jejich desetina) okrade stát o milion, nebo když milion lidí (tedy desetina populace) okrade stát třeba jen o tisícovku? V prvním případě přijde stát o 20 milionů, v tom druhém o miliardu...

4 3
možnosti
Foto

"...že má tu úžasnou drzost si vymýšlet, manipulovat s daty, lhát, a nereagovat na vznesené námitky..." jako vysvětlení významu pojmu sociolog je to dobré. ;-)

5 1
možnosti

Murray není sociolog. Viz odkaz v blogu.

1 4
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

V58a39c95l17a44v 56M64a83c30h

13. 4. 2013 23:16

....ale on prece populisticky plka od zacatku co se dal na politiku, cemu se divite? Pekne si vybere jedno hot tema tydne, a napise (uznavam, ze dobre), co chce volic slyset....:-/

5 3
možnosti
Foto

tak tak, máte pravdu. Situace je tristní a rychle se zhoršuje Rv

3 7
možnosti

ovšem zdaleka není situace nová... v historii už se to že je na nějakém území nadbytek lidí a nikdo nemá sebemenší představu o tom jakou činnost by mohli vykonávat aby to stálo míň než za kolik se výsledek té činnosti dá prodat stalo nespočetněkrát.

Vyřešila to vždycky válka, koloniální expanze, hladomor epidemie, a nebo důsledná populační redukce.

1 0
možnosti

Murray má pravdu, Čada jen mlží a nepřijde s konkrétní kritikou. Nakonec i sám ultralevicový guru Keller píše o nesouměřitelnosti bohatství, které vzniká právě v době bezkonkurenčně největšího přerozdělení ze sociálních důvodů. Základní teze Murraye, jako je třeba, že pokud dáte svobodné matce peníze, tak naroste počet svobodných matek, platí jak logicky, tak prakticky. Základní teze jsou nevyvratitelné. Jinak by bylo velkou otázkou, proč v době masivních sociálních programů se rozpadají tradiční společenské vazby a zvyšuje se počet "černých pasažérů" systému.. Každý ekonom vám vysvětlí, že rozsáhlé sociální programy k něčemu podobnému vedou, ovšem Murray "zhřešil" tím, že to potvrdil i sociologicky, což je pole levičáků a to se neodpouští..

7 3
možnosti

Ještě bych dodal, že v praxi se Murray potvrzuje dnes a denně. Z nedávné doby mě napadá Sarazzin a Buschowski, kteří se zaměřují čistě na praktické dopady sociálního státu.

3 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS