Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MF

falm

29. 8. 2009 8:16
Modra je barva ODS, proto ani Zeme nemuze byt zelena

Na to nezapominejme...

Bylo by krasne, kdyby nejaky sci-fi vizionar napsal Svet podle mode ODS...

Obavam se ale, ze by to predcilo i Hxleyuv Konec civilizace. Take naramne "vesele" cteni.

0 0
možnosti
HN

Hančka

29. 8. 2009 14:39
Re: Modra je barva ODS, proto ani Zeme nemuze byt zelena

s tou barvou, to je vtipné :-)

Hana Němcová

0 0
možnosti
N

naceradka.1

29. 8. 2009 7:33
Chudí či bohatí...citem

Naprosto se ztotožňuji s vašimi myšlenkami. R^ Díky.

Protlačení VK do funkce je věci, kterou špičkám ODS neodpustím. Jeho počiny od té doby jsou bohužel trpkým potvrzením tehdejších obav.

Dnes je bohužel mnoho lidí schopno lásky jen k sobě a svému majetku.

A těch, kteří je neobdivují, ale spíše litují je stále méně.

0 0
možnosti
TK

osvetitel

29. 8. 2009 8:02
Re: Chudí či bohatí...citem

A co vas natom tak udivuje ze v CSSR zili prevazne nadrzeni materialiste, a ze jak dostali moznost,zesi vse ti s konexi prerozdelili??:-))) Vy ostatni jste dostali podil ktery mel tehdy cenu 5000Kc a vedelose zesi je hned zkasnete,a tudis se tech "podilu" sami dobrovolne zbavite !:-))

0 0
možnosti
D

dedko

29. 8. 2009 7:26
Kecy !

Rv

0 0
možnosti
V

VašekIV

29. 8. 2009 6:51
blábol

nic, než blábol. Škoda komentáře. Nestojí za přečtení.Rv

0 0
možnosti
N

naceradka.1

29. 8. 2009 7:34
Re: blábol

Naštěstí jak komu!

0 0
možnosti
MB

MBblogger

29. 8. 2009 4:43
krapet mimo...

za prvé: nechápu proč autorka reaguje DNESKA na knihu "Modrá, nikoliv zelená planeta", když ta je asi tak 2 roky stará a Klaus dneska vydal knížku novou... čekal jsem tedy vyjádření k této nové knížce, ne k 2 roky staré, navíc naektuální. takže trošku nechápu.

za druhé: ta knížka vůbec není o bohatství, jak to autorka poněkud hystericky předvedla. knížka jenom říká, že bohatství lidstva není možné omezovat skupinou jakýchsi samozvaných zachránců planety, kteří navíc pracují na ne vždy pevných a nezvratných důkazech. a to je zcela evidentní. tudíž Klaus jenom konstatuje, že lidstvo se jaksi nemůže vrátit na stromy. a také konstatuje, že ta největší hodnota, které člověk má, je právě jeho rozum, paní autorko, četla jste to pořádně? a tudíž je schopný nacházet nové a nové způsoby řešení nynější problémů. takže až dojde ropa, lidská schopnost myslet vymyslí něco nového, ale je potřeba nechat tomu přirozený vývoj, tedy ne něco tlačit pomocí státních dotací a státních zásahů.

0 0
možnosti
MB

MBblogger

29. 8. 2009 4:48
Re: krapet mimo...

stejně jako např. ropa byla zcela bezcená do té doby, než v ní člověk objevil to, co v ní objevil. takže i my dneska můžeme považovat něco, za zcela bezcenou věc, ale v budoucnu to může být, díky lidskému myšlení, něco vzácného. tudíž bohatství lidstva není v materiálnu, ale v jeho schopnosti myslet a reagovat na vzniklou situaci. pokud jste toto nepochopila, tak neumíte číst, nebo to pochopit nechcete.

za třetí: americký konzumní způsob života je pouze falešné klišé, kterým se zaříkavají všichni, co Ameriku nenávidí. není rozdíl mezi americkým, evropským, českým konzumem. je všude stejný. a konzum není sprosté slovo. konzumovat můžeme i zmiňovanou kulturu a duchovno, jak autorka nechápe. a i kdyby ne... vždycky se musím smát takovým řečem o rozeřranosti a já nevím co. tak nežerte. kdo vás nutí, nakupovat? kdo vás nutí svítit a dívat se na televizi? kdo vás nutí sedět u počítače? proč chcete po ostatních, aby přestali nakupovat, když vám se to nelíbí, paní autorko?

0 0
možnosti
RB

rudolfo brauning

29. 8. 2009 2:31
Diky za hezkej clanek

Vas jedinej problem je, ze lidi pro ktery se znazite srozimitelne a inteligentne psat Vam neporozumnej :)

Karma a diky :)

0 0
možnosti
N

naceradka.1

29. 8. 2009 7:50
Re: Diky za hezkej clanek

Myslím, že právě lidi, pro které píše, rozumí. Ostatní alespoň krátce zapřemýšlí a zbytek není bohužel schopen (a raději ani ochoten) rozumět.

0 0
možnosti
V

Vikina

29. 8. 2009 2:09
Paní Petrová,

píšete moc pěkné a zajímavé  články. Škoda, že Vás zná tak málo lidí a tak je zde nízká návštěvnost.

Jinak, vidím, že už Vás přestal otravovat ten hloupý Forest (bože, jak jste s tím vypatlancem vůbec mohla komunikovat), ovšem pro změnu sem přišel další takový. Takže, na osvetitele prosím také nereagujte, to není diskutér, to je profesionální hádavec, kterému vůbec nejde o to, něčeho se dobrat, ale jen a jen vykřikovat, protože v normálním světě se s ním jednoduše nikdo nebaví.

Za články karmu.

0 0
možnosti
TK

osvetitel

29. 8. 2009 4:32
Re: Paní Petrová,

Koukam zesi zase koledujes o vyprask a mrzelo te ze jsem na tebe od tveho posledniho vyprasku jeste nereagoval,vid ty bambulo?:-)) O tobe uz zde nejspis kazdy vi sve ty radile,staci si zalistovat v archivu!!

0 0
možnosti
TK

osvetitel

29. 8. 2009 1:42
Kazdopadne ma autorka pravo projevit svuj

nesouhlas stim co cetla, a ten "americkej mor" ji ani moc nezazlivam, protoze kdyz nekdo posloucha nejakou propagandu,tak ho to muze ovlivnit ,obvzlast v Evrope,kde je dnes "in" svadet vse na USA!:-))

0 0
možnosti
M

maxas

29. 8. 2009 1:31
Nechte pana Klause dožít

Literární dílka pana Klause nemají na běh tohoto světa žádný vliv. Problém ekologických rizik je sice značný, ale vliv ekologie bude předstižen a překryt problemem přemnožení. Uvádí se, že průměrná muslimská žena ve věku 30 let je matkou 7mi dětí. Takováto natalita znamená, že počet jedinců daného etnika se zdvojnásobí asi po 15 - 20ti letech. V současnosti se odhaduje počet muslimů asi na 2 miliardy. Nepočítaje jiná etnika, která co se porodnosti týče o mnoho nezaostávají, nutno konstatovat, že ke kolapsu není až tak daleko. Ekologie to asi nestihne, uvidime.

0 0
možnosti
MB

MBblogger

29. 8. 2009 4:54
Re: Nechte pana Klause dožít

a co tedy navrhujete?? každou druhou neděli v měsíci odstřel muslimských žen? nebo co? co s tím chcete dělat, to by strašně zajímalo. a mimochodem, historie má na svém propadlišti několik podobných vizionářů, kteří prorokovali, že už v roce 2000 bude na světě 9 miliard lidí a bude takový hladomor, že nikdo nebude mít, co jíst. jenže to byly předpovědi z roku 1850... tehdy nikdo netušil, co všechno dokáže vypěstovat dnešní zemědělství, jaké se budou stavět budovy, že lidé budou mít kde bydlet apod. jak vy můžete vědět, co bude za 50, 100 let?? znovu se tedy ptám, co chcete s přelidněním planety dělat??

0 0
možnosti
MP

admiral666

29. 8. 2009 1:24
analyticka neschopnost autorky

Konzum se s vysokou porodnosti vylucuje, tudiz americane se tezko mohou oddavat konzumu, jak jste vyvodila, pokud se venuji rozmnozovani. No a podobnym stylem pokracuje cely ten autorcin blud.

0 0
možnosti
TK

osvetitel

29. 8. 2009 1:34
Re: analyticka neschopnost autorky

:-))) Proto jsem ji take napsal to co jsem napsal,a kdyby nepsala o "smrticim konzumnim moru, ktery siri pry USA",tak bych nereagoval vubec,protoze jsem knihu V.Klause necetl! Ps.A jestli neco nekdo siri, tak jsou to hlavne INTERNACIONALNI korporace se sidlem v USA i JINDE ,ktere jsou zodpovedne pouze svym investorum a s USA jako takovou to nema moc spolecneho !!

0 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2945x
Definovat člověka je stejně nemožné, jako definovat Boha.
..
Ale pro úplnost: jsem ekolog. V tomto povolání a na této planetě se dá myslet pozitivně jen dosti těžko. Dle možností se ale budu snažit.
.
Stav sluneční aktivity a geomagnetického pole Země:
.

Slunce: Geomagnetické pole:


Zdroj NOAA


Podrobné a nejnovější údaje o zemětřesení
ZDE