Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZP

Zbyndas

14. 7. 2011 14:32
Nic neni cerne nebo bile

Cituji: "Do nucených prací naháněli lidi fašisti , komunisti a podobná zločinecká verbež!"

Toto nejsou zadne nucene prace, vy mate svobodnou volbu, zda prijmete nabidku UP (kde budete muset nejakou dobu odpracovat) nebo si najdete praci sam a hned.

A to, ze prace neni je nesmysl. Je pravda, ze je to prace spatne ohodnocena a jede se tam treba 12h (pokladni atd). Pokud nekdo skutecne chce pracovat, prijme klidne i tuto praci a ve volnu hleda lepsi. Jednou jsem na kase v supermarketu poznal znameho, ktery je opernim zpevakem. Kdyz jsem se ho ptal, proc tam sedi, tak mi odpovedel, ze jsou divadelni prazdniny, tak si privydelava.

0 0
možnosti
ZR

729

14. 7. 2011 15:49
Re: Nic neni cerne nebo bile

Svobodná volba,  jak vznešeně to zní, jako z nějakého románu. Ale kolik farizejství se  za tím skrývá. Taky máte svobodnou volbu zemřít. Vážený pane, nežijeme v prvobytně pospolné společnosti, kdy jste mohl svobodně volit zda si uděláte k  večeři mamuta nebo buvola. Podstata ale zůstala táž i dnes, toho mamuta ulovit. Bohužel, žijeme v civilizované společnosti a karty jimiž se náš život hraje  jsou už tak cinknuté. Vždy v dějinách platilo, čím víc se hovoří o svobodě, tím větší ji hrozí nebezpečí.

0 0
možnosti
IB

IrenB

14. 7. 2011 12:22
Souhlas.

Pracuji v oblasti sociálních služeb již několik let a mohu s pisatelkou článku jen souhlasit. Není nic snažšího, než vzít úplně bezbraným nezaměstaným peníze i důstojnost. Lékaři, učitelé, strojvůdci atd. mohou do stávky. Mají odborové organizace. Jak se ale mohou organizovat nezaměstnaní, ženy na mateřské? Koho by vystrašili svými protesty. Nikoho a vláda to ví, a proto oni jsou první na řadě komu berou. A ty karty na potraviny. Na tom si zase najaký lobista napakuje kapsu a za rok řeknou, že to stejně bylo k ničemu.!

0 0
možnosti
BK

Bauglir

14. 7. 2011 12:24
Re: Souhlas.

ježšmarja.... lobbistická organizace nezaměstnaných... málem jsem se pokácel smíchy..

0 0
možnosti
BK

Bauglir

14. 7. 2011 12:21
Další do party

Články těhle pseudointelektuálů by se dali shrnout do jedné věty:

"Vy, co pracujete, jste pěkný prasnice a asociálové, že nechcete dávat peníze jen tak pro nic za nic těm co nepracují"

Každému, co jeho jest: pracoval jsi? platil jsi sociální? Dostaneš to zpět. Nepracoval jsi? Přečerpal jsi sociální spoření? Tak si trhni a živ se kořínkama. A zbude na ty, co opravdu potřebují a nemohou....

Tady se furt nadává na asociální pravičáky, ale žádnýho pravičáka jsem snad nikdy neviděl nadávat na to, že se dávají peníze handicapovaným, že by se dávali peníze těm, kteří léta platí sociálku....

0 0
možnosti

STOP 09

15. 7. 2011 11:56
Re: Další do party

pravičáci nenadávají na hendikepované, oni je rovnou natvrdo okradou!!Rv

0 0
možnosti
FM

fr-mottl

14. 7. 2011 12:03
tohle je prispevek 1000, takze trochu zasadne

porad tady odshora dolu ctu, ze podporu jen pro ty 'potrebne', je treba potrestat ty 'flakace', podporu jen pro ty 'co si skutecne hledaji praci' a pod. nesmysly.

Je rok 2011 a lide nejen v Cechach jsou i nadale nepoucitelni, ze 'pocitovana spravedlnost' je to nejlepsi. V Nemecku se neco podobneho diskutovalo jiz pred 30 lety, slo o podporu studentu. Tehdy vypocitali, ze by bylo 'levnejsi', dat vsem studentum nejakou mesicni podporu, bez toho , aby nekdo zjistoval, zda ma na tu podporu student narok. Ale v meddich se okamzite objevil ten 'smrtici' argument - to by i synek milionare dostal podporu? Vzdyt nekdo takovy ji nepotrebuje. Ma nadbytek a spolecnost by mu jeste mela davat navic. NESPRAVEDLIVE volala spolecnost a i nadale provozuje urady a aparat, ktery komplikovanym zpusobem zjistuje , na kolik ma kdo jaky narok. Samozrejme, ze se zakony rocne upravuji a vzniky cele to administrativni bahno, ktere stoji skutecne 2 x tolik, nez kdyby se bez ptani vyplatila nejaka castka vsem.

0 0
možnosti
M

MS-fanousek

14. 7. 2011 11:34
off topic

Zaujala mne nosná myšlenka paní autorky "Znakem vyspělé společnosti je zásadně a vždy - sociální smýšlení" a dovolím si takový off topic dotaz. Není extrémní sociální smýšlení důvodem našich problémů a není spíš znakem zanikající civilizace?

Ve jménu sociálního cítění léčíme množství nemocí a v důsledku léčby si zaplavelujeme genofond. Ve jménu sociálního cítění rozdáváme peníze lidem, kteří nechtějí přispět lidstvu. Ve jménu sociáního cítění máme takový důchodový systém, že lidé nemají důvod mít děti.

Zkuste se podívat kolem, uvidíte nějakou činnost, která by měla vliv na přižití lidstva?

0 0
možnosti
FM

fr-mottl

14. 7. 2011 11:46
Re: off topic

kocovna etnika jsou napr. pro lidsky druh mnohem prinosnejsi, protoze nici mnohem mene zemekouli, nez to delaji flexibilni, pravicove zalozeni, tzv. vykonni debilci.

Zrovna tak je tulak prispiva pro spolecnost mnohem vic nez kdejaky pravicovy blb, valejici se v kancelari. Tulak nepotrebuje dalnice, vodarny, cisticky, urady pro ochranu prirody, pomocne skoly, privatni gymnasia, energeticke koncerny, Temeliny, solarni kolektory a ani idnes.

0 0
možnosti
W1

Woren 1

14. 7. 2011 11:30
Srdečné přání

Někdo přede mnou v diskuzi už Vám to napsal. Nežijete v realitě !!! Ale jste proto patrně - šťastná. Přeji Vám ještě dlouhý čas ve Vaší nevědomosti, Vašemu zdraví to jistě prospívá. A my ostatní, co stojíme nohama na zemi ?

Máme smůlu.

P.S. Hezkou dovolenou v Řecku.

0 0
možnosti
JT

sudovec

14. 7. 2011 10:39
Jak se zneužívají?

Milá dámo, víte jaké je nejčastější zneužívání "solidárních dávek" (podpora v nezaměstnanosti, nemocenská, ...)? Prostě se čerpají a přitom se načerno pracuje.

Není to o tom že si za ně někdo koupí chlast.

0 0
možnosti
FM

fr-mottl

14. 7. 2011 11:50
Re: Jak se zneužívají?

rozepiste se o tom 'pracovat na cerno'. Nezapomente uvest, jaka je to prace, kdo ji plati a proc se to deje.

Proc vlastne pracuji lide nacerno. Je to kvuli te barve? Je v tom nejaky takovy kick, ze je to zakazane? Je snem kazdeho cloveka pracovat nacerno?

Otazky, same otazky.

0 0
možnosti
LM

lukasmichalek

14. 7. 2011 9:34
A co práva pracujících?

Píšete tady o diskriminaci nezaměstnaných. A co diskriminace zaměstnaných? Proč mám já živit líné nepřizpůsobivé "spoluobčany", kterým se dělat prostě jenom nechce? Nemám nic proti tomu, aby se stát postaral o lidi, kteří z objektivních důvodů pracovat nemohou. O ty, u kterých to vylučuje jejich zdravotní stav, jsou mentálně či tělesně postižení apod. Pokud je ale někdo zdráv, měl by si na sebe vydělat. A když si nenajde práci sám, dostane ji od státu formou veřejně prospěšných prací. Za odvedenou práci bude nadále dostávat peníze (podporu v nezaměstnanosti + nějakou tisícovku navíc). To není 12,5 na hodinu o kterých píšete, ale mnohem více. Nevím sice kolik činí taková podpora (nikdy jsem ji nepobíral), ale soudě podle toho, že nezaměstnaní které znám mají barák, plazmovou televizi, kabelovku a jsou denně na šrot to asi zas tak málo nebude. Možná to bude minimálně stejně jako si vydělá dělník v továrně.

1 0
možnosti
H

hanullin

14. 7. 2011 9:29
nesouhlasím..

Politici by se šetřením opravdu měli začít hlavně u sebe a dávat bacha, kam jdou státní peníze, ale jinak s Vámi nesouhlasím. Každý může přijít o práci, mělo by o něj být postaráno, ale pokud dostává peníze nás všech, musí počítat s určitým omezením. Když dítěti dám kapesné, taky chci vědět, za co jej utratí. Když mu dám na obědy, chci vědět, zda je utratilo opravdu za obědy a ne třeba za cigarety. A bohužel většina lidí je nepoučitelných, někdo je musí hlídat. A zvlášť pokud se jedná o peníze na děti. Kolikrát vidím, jak děti "nezaměstnaných" chodí špinavé, někdy hladové, o nějaké výchově nemůže být ani řeč, zato rodiče se spokojeně flákají po venku, kouří a chlastají a po dětech maximálně řvou.. Takové jinak, než osekáním příjmu a kontrolujou výdajů nepoučíte. A těch pár slušných lidí, kteří pracovat chtějí a práci opravdu najít nemohou, budou jistě rádi, že jim na čas někdo vypomůže a tu trochu nepohodlí chvíli vydrží a aspoň je to bude motivovat, ať si práci nejdou co nejdříve.

0 0
možnosti
JR

kadet

14. 7. 2011 9:11
Nesouhlasím

s Vašim článkem. Jsem asi ten pravičák. To, že valná většina sociálních dávek je vyplácena skupině nezaměstnatelných lidí, kteří nikdy poctivě nepracovali a pracovat nebudou, je fakt a této skupině se tyto dávky musí osekat.  Tato skupina žije jen z dávek mateřských příspěvků a její živností je plození dětí. Dokud se toto nezmění, bude stát stále v minusu. Pravdu však máte v tom, že by politici měli šetřit i podstatně více na státních zakázkách, na svých platech a na platech svých spolustraníků, kteří berou neúměrné peníze ve státních úřadech!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2945x
Definovat člověka je stejně nemožné, jako definovat Boha.
..
Ale pro úplnost: jsem ekolog. V tomto povolání a na této planetě se dá myslet pozitivně jen dosti těžko. Dle možností se ale budu snažit.
.
Stav sluneční aktivity a geomagnetického pole Země:
.

Slunce: Geomagnetické pole:


Zdroj NOAA


Podrobné a nejnovější údaje o zemětřesení
ZDE