Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

Pamela

13. 7. 2011 9:45
Prosím doplnit článek o aspekt .....

že v naší společnosti žije bohužel až příliš velká společnost alkoholiků, narkomanů, zlodějů, příživníků, kriminálníků,

podvodníků, simulantů ................................a nemalá skupina lidí, kteří se drží hesla " dokud bude gadžo blbý, tak bude našinec bohatý ".       Těším se na Váši novou opravenou práci.

1 0
možnosti
S

stag333

13. 7. 2011 9:28
Zdravím

mně se ten zákon líbí a souhlasím s tím. Konečtě spousta lidí pozná alespoň trochu, co je to práce. Jen tu odměnu bych zvedl hodinově na výši minimální mzdy, aby to bylo více motivující. Pro obecní rozpočty by to žádnou katastrofu určitě neznamenalo.

A ještě jednu věc bych dodal: Za stupeň vyspělosti civilizace nepovažuji sociální systém, ale občanskou a osobní zodpovědnost jednotlivých lidí.

0 0
možnosti
MR

morae

13. 7. 2011 11:49
Re: Zdravím

je otázka, jestli je správné říkat "zvýšit" - spousta těch, kdo jsou evidováni na úp už nepobírají podporu v nezaměstnanosti, ale jiné dávky sociálního systému (příspěvek na bydlení + životní minimum) pro celou rodinu. Ano, ti kdo jsou sami, dostávají opravdu málo a pokud budou schopni a ochotni každý den pracovat, měli by dostat vyšší dávky - ale ti pravděpodobně také přijmou i nabídku up od některého zaměstanavatele.

0 0
možnosti
RG

darmo

13. 7. 2011 9:07
Solidarita

Pod rouškou solidarity se strašně křičí, když má být ta solidarita jakkoliv snížena, nebo nově podmíněna (ne zrušena). Nezaměstnaný dostává od státu sociální dávky, tak pro by pro ten stát neměl odvést nějakou práci? Sociální dávky nejsou za to, že si člověk sám pro sebe (údajně) dva měsíce marně hledá práci.

O veřejných pracích pro nezaměstnané jsem snil už dávno.

0 0
možnosti
TH

schogetten

13. 7. 2011 7:57
...

Tři měsíce je dost dlouhá doba na to najít si práci. Tři měsíce živí nezaměstnané stát, takže sociální je dost. Za tři měsíce si musí každý najít práci aspoň na té kase v ochoďáku... Ona práce je, jen se každému pracovat nechce.

0 0
možnosti
K

KačkaM.

13. 7. 2011 10:00
Re: ...

Práce na kase v obchoďáku...ok...proč ne? Požadavky některých zaměstnavatelů - obchodních řetězců - není kolikrát jednoduché splnit. Práce od nevidím do nevidím, problémy s proplácením přesčasů a platové podmínky všeobecně nic moc. Člověk se musí ptát zda může opustit pracovní místo, pokud chce na záchod atp. Není to nic příjemného, ale tohle se třeba vydržet dá. Zkuste se podívat KDO sedí na těch "kasách", ve většině případů to nejsou češky, najdete tam rusky nebo ukrajinky a není to tím, že by české ženy neměli o tu práci zájem, ale zaměstnavatel raději zaměstná ženskou, která je schopná pracovat bez výmluv, že se taky musí starat o rodinu nebo že je dítě nemocné a která se příliš neozívá, když má nějaký problém, nebo nedejbože chce zvýšit mzdu. Zajeďte se podívat do štěrboholského Intersparu a pochopíte, jezdím tam nakupovat v různou denní dobu a vídám stále stejné tváře - rusky hovořící.... to je diskriminace českých pracujících.

0 0
možnosti
2

20/40

12. 7. 2011 23:46
Milá paní

Solidarita je založená na dobrovolnosti.

Když vám strčím pistoli do tváře a mile vás požádám o vaši peněženku, to není solidarita. Stejně tak sociální stát není solidární, protože funguje na stejném principu jako ten zloděj s pistolí (stát není nic jiného než gang který vlastní všechny zbraně a ovládá určité geografické území).

Takže jestli se chcete bavit o solidaritě, netahejte do toho násilné konfiskování majetku pro stát.

1 0
možnosti
JV

Josef II

13. 7. 2011 3:13
Re: Milá paní

Zase silna svalnata slova ! Az budete bez prace vy, (nebo nemocen) tak take budete prednaset o solidarite ! Takovych uz bylo ! :-/

0 0
možnosti
TK

bumbrlicek

12. 7. 2011 23:37
Ale no tak...

Některé úřady už dnes vydávají místo peněžní dávky stravenky, které se dají utratit pouze v Albertu u radnice a nikde jinde, takže si nikdo nepořídí nic jiného, než potraviny a šmytec. Rovněž ten samý úřad již zaměstnal dost lidí na veřejných pracích, takže jenom dopředu zavedli to, co se teď navrhuje v celostátním měřítku.:-)

0 0
možnosti
JNN

Joey nikdy neodejde

13. 7. 2011 8:23
Re: Ale no tak...

no to si ale pletete sociální dávky s podporou v nezaměstnanosti

0 0
možnosti

Johny_S

12. 7. 2011 23:08
To jsou kecy.

Ti nezaměstnaní dostávají peníze od státu, čili od všech, kteří pracují. Pokud mají začít vykonávat veřejně prospěšné práce až po třech měsících, mezitím dostanou peníze jenom tak, bez práce. Navíc toto opatření má především demotivovat ty, kteří si z nezaměstnanosti učinili své živobytí. Normální člověk totiž, když přijde o práci, si ji usilovně snaží najít. Jsou ovšem tací jedinci, kteří to pouze předstírají a žijí léta z dávek.

0 0
možnosti

Johny_S

12. 7. 2011 23:13
Re: To jsou kecy.

Ještě dodám: pracovní trh je prostě trh. Pokud si dotyčný nedokáže najít práci, může být rád aspoň za to, že jej zaměstná stát, za jakoukoli cenu (není poptávka, je nutno snížit cenu).

0 0
možnosti
W

WXYQ

12. 7. 2011 22:13
Všechno jde do kopru s Nečasem v čele

Všechno jde do kopru. Heger si vyslechl svoje, ale nehlo to s ním.

http://youtu.be/U6OWCN94Y-A

Koukněte na video a pochopíte!!

0 0
možnosti

Johny_S

12. 7. 2011 23:09
Re: Všechno jde do kopru s Nečasem v čele

Všechno by šlo do kopru i bez Nečase. Prostě na současnou podobu sociálního státu nejsou peníze. O zavedení standardů v léčbě hovořila už dávno i ČSSD, akorát se nyní tváří, že jsou standardy asociální.

0 0
možnosti
Z

Zdena-Danuše

12. 7. 2011 18:18
Návrh z Maďarska

Paní autorko, když vám naskakuje kopřivka při představě, že by pobírači dávek museli si je částečně odpracovat, tak po návrhu, který se projednává v Maďarsku tj., že stát bude vozit nefachčenka na stavby, kde budou celý týden ubytováni a pracovat, byste patrně byla stižena rovnou průjmem.

2 0
možnosti
M

Míra4.1

12. 7. 2011 20:44
Re: Návrh z Maďarska

R^;-D

0 0
možnosti

Vendi1

12. 7. 2011 16:55
Nesouhlasím

Nechápu, proč bych nemohla jako nezaměstnaná vykonávat nějaké práce pro obec. 20 hodin týdně není žádná otročina a zbylý čas mohu využít k aktivnímu vyhledávání práce. Nevím, proč bych se měla válet doma. Trošku hloupý názor postarší dámy :-(

0 0
možnosti
JT

ignacius01

12. 7. 2011 21:19
Re: Nesouhlasím

ale to je pani z kacelare ... ta nemuze zametat ...zlomila by si nohtik a kariera v riti ;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2945x
Definovat člověka je stejně nemožné, jako definovat Boha.
..
Ale pro úplnost: jsem ekolog. V tomto povolání a na této planetě se dá myslet pozitivně jen dosti těžko. Dle možností se ale budu snažit.
.
Stav sluneční aktivity a geomagnetického pole Země:
.

Slunce: Geomagnetické pole:


Zdroj NOAA


Podrobné a nejnovější údaje o zemětřesení
ZDE