Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MG

bitkar

12. 7. 2011 16:36
ackoliv ctenar pana matejky

tak s timle skoro souhlasim... az na vetu: Znakem vyspělé společnosti je zásadně a vždy - sociální smýšlení . S tim souhlasim jen castecne. Prebujely socialni system jiste neni dobry, ale jisty socialni smysleni a system by mel byt pritomen. Diky za clanek. Jsem ponekud i nemile prekvapen, ze treba pan Matejka (ac si ho vazim), ktery je proti plosnym resenim, je pro toto plosne reseni. Diky za pripomenuti, ze i slusny clovek muze byt nejakou dobu nezamestnany. Stat se to muze opravdu kazdemu.

0 0
možnosti
R

rudaz

12. 7. 2011 21:19
Re: ackoliv ctenar pana matejky

No a sociální myšlení lze podpořit zaměstnáním nezaměstnaných v sociální sféře - charita či zdravotnictví. Další viz článek "

"Netradiční léčebná metoda pro české zdravotnictví" na http://www.hannig.blog.idnes.cz.Ale jen na přechodnou dobu, než se vedení státu rozhodne pro rozjetí průmyslu do obrátek před 20ti lety. Tahle vláda ale na to nemá...

Bude líp.R^

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

12. 7. 2011 15:48
postřeh kolemjdoucího čtenáře

....když se blábol proloží tučným či červeným písmem, ničeho hodnotného se stejně nedobéře.;-D

Já mám sice dvě VŠ, ale být dlouhodobě bez práce, tak mě pracovat pro obec nijak neurazí. To, co bych určitě nechtěl je hnít doma na gauči v depce, že nemám flek. Nemluvě o pozitivním dopadu na "dobrovolné nezaměstnané".

Je zajímavé, že ale kdejakého "lůzra" myšlenka na práci pro obec uráží.....asi jsou holt víc nóbl.;-D

0 0
možnosti
VN

naroznej

12. 7. 2011 16:02
Re: postřeh kolemjdoucího čtenáře

O dlohoudobě nezaměstnaných se nebavme , ale pokud je někdo doma 2 měsíce , měl by spíše všechnu svoji energii vynaložit do hledání nové práce , případně do dalšího vzdělání , příp.rekvalifikace .

0 0
možnosti
MZ

MZak

12. 7. 2011 15:48
Stat nikdy neumel hospodarit

Stat nikdy neumel a nikdy nebude umet hospodarit s penezi. Nikdy a nikde se nestalo (pominu li Skandinavske zeme a to jeste musim primhourit obe oci) ze by stat byl dobrym hospodarem. Pokud obhajujete to, ze by stat mel vydavat penize nezamestnanym, je to hezke gesto solidarnosti. Jenom se zamyslete, kde ty penize muze vzit. Muze je vzit zase a jen na lidech, tedy na danich, na odvodech. To znamena, ze s cim vetsim balikem penez stat hospodari, tim mene efektivni je. Tedy ve zkratce: Cim mene penez statu odvedeme, tim mene od nej muzeme cekat a tim efektivnejsi stat budeme mit. Cim mene penez jim dame, tim mensi korupce tam bude, cim mene dani budeme platit, tim efektivnejsi stat budeme mit. Ale take tim mene od nich budeme dostavat...Takze solidarita je dobra vec, ale ne v podani neefektivniho neschopneho statu...

1 0
možnosti
VB

velky bratr

12. 7. 2011 16:12
Re: Stat nikdy neumel hospodarit

Ani v te skandinavii. Tam je socialisticky zazrak dan necim uplne jinym: ty zeme neztratily sve tovarny behem druhe svetove valky a tak neuveritelne vydelaly na povalecne obnove evropy. Diky tomu, ze staty byly v obrovskych prebytcich tam vznikl tak rozbujely socialni stat - tedy namisto snizovani dani se zvetsovala socialni podpora. Ted, kdy vynosy z dani klesly a naroky na podporu dane zakony naopak stouply se ukazuje, ze ani socialismus vystaveny an realnem blahobytu neni dlouhodobe udrzitelny.

0 0
možnosti
S

Serotonin

12. 7. 2011 15:30
zminujete Matejku

mozna vam neni znamo, ze ten clovek uz nekolik let nepracuje a pracovat nebude. U VZP ma dluh nekolik milionu, prosel osobnim bankrotem. Zajimalo by me, cim se zivi. A takovy chudacek si hraje na pravicaka, co nepotrebuje stat. Je to akorat populista, co se snazi vecpat do politiky, aby si zajistil zdroj prijmu. Krom toho nic jineho neumi, nema ani maturitu. To jen pokud jste to nevedela.

0 0
možnosti
JV

sfs

12. 7. 2011 15:36
možná je to jen hnusná pomluva,

ale i kdyby ne, za službu, kterou dělá psaním svého blogu, si ty případně vyplácené dávky jako jeden z mála zaslouží

0 0
možnosti
S

Serotonin

12. 7. 2011 15:27
M

0 0
možnosti
VK

kossacek

12. 7. 2011 15:22
Váš článek je hnus

Sociální pojištění je daň. Autorka a zdejší lůza na fóru zřejmě patří k velké části naší společnosti, která si myslí, že stát si peníze cucá z prstu. Povím Vám novinku. Stát všechny peníze vybírá od lidí právě na daních. Stát ale vybírá méně než lidem rozdává. Každý rok si tedy půjčujeme. Zbývá tedy ještě zvýšit daně nebo snížit výdaje. Myslím, že snižovat nemůžeme důchody, platit u doktora taky nikdo nchce, tak proč nesnížit platby těm, kteří nepracují? Proč by měl někdo dostávat od ostatních něco zadarmo - práce vidím všude dost a potud někdo nemá práci a stát ho tedy dočasně zaměstná, považuji to za férové řešení. Z toho řevu tady: My chceme peníze za nic! se mi dělá špatně. Pokud si bude vláda dál půjčovat a za půjčené peníze si kupovat voliče na úkor budoucnosti, půjde ČR díky "sociálnímu státu" rychle ke dnu a teprve pak hlupáci uvidí, co jsou to radikální kroky, když hrozí bankrot. Ale to je nezajímá. Oni chtějí teď svou dávku - po nás potopa.

0 0
možnosti
AN

ort

12. 7. 2011 15:45
Re: Váš článek je hnus

A co ta lůza nahoře, co nám vládne, to Vám nevadí, že kradou jak straky? A peníze nás všech mizí v kapsách politiků a jiných mafiánů. Nezaměstnaný, když ztratí práci, tak jelikož si plnil svoji povinnost vůči státu a odváděl řádně daně, tak má právo, aby mu stát v době nouze na nějaký čas vypomohl (podpora v nezaměstnanosti je pět měsíců). At stát nic nechce po občanovi a pak občan nebude chtít nic od státu. Tyto nucené práce, se dotknou pouze těch, kteří pracovali a ocitli se momentálně bez práce a těch pravých nemakačenků, kteří si nadělali děcka a žijí ze sociálních dávek x let, na práci nikdy nesáhli a ani není naděje, že někdy pracovat budou, tak těch se toto opatření nedotkne a dál si můžou vyrábět děcka a válet si šunky na sociálních dávkách.

0 0
možnosti
AN

ort

12. 7. 2011 15:00
.

Pro paní PetrovouR^R^R^ a karma.

0 0
možnosti
M

Míra4.1

12. 7. 2011 20:44
Re: .

RvRvRv

0 0
možnosti
XX

Marcus Antonius

12. 7. 2011 13:18
fikce

článek již začíná lží  "  Znakem vyspělé společnosti je zásadně a vždy - sociální smýšlení" . Proto ani článek ani autora nelze brát vážně.

0 0
možnosti
VB

velky bratr

12. 7. 2011 13:24
Re: fikce

Autorka jen nevi, co to je to socialni smysleni, patrne ma na zahrade stovkovnik a nechape, ze druzi jsou obirani o vetsinu sveho vydelku ve prospech toho jejiho raje na zemi.

0 0
možnosti
VB

velky bratr

12. 7. 2011 13:17
Coto je to socialni smysleni

0 0
možnosti
VB

velky bratr

12. 7. 2011 13:22
Co to je to socialni smysleni?

Socialni smysleni a solidarita jsou veci, ktere jsou DOBROVOLNE a vychazeji ze strany DARCE. Tak to fungovalo radu stoleti a zebraku bylo celou tu dobu na procenta mnohem mene nez dnes. Bohuzel socialisticky podvod jmenem socialni stat nenechava tem, co by davali dost prostredku a rozdava tak, ze demotivuje vsechny zucastnene.

.

Kradez je, kdyz si NATLAKEM prijemce VEZME neco, co mu nikdy nepatrilo, na cem se nepodilel, co je majetkem druheho. Tedy to, co se deje dnes, kdy je kazdy okraden o cca 70% prijmu s vymluvou, ze za to stat prinese raj na zemi. Z raje zustava pouze rozhazovani, ktere lze snadno oznacit za nakup hlasu za cizi penize. Nekde by trabl, ze za hlas byla stovka nebo dve ze zdroju sourkomych - my tu radostne odkyvame, ze za hlas je mnoho tisic z penez verejnych. To je ta absurdita soucasneho deni, ktera sama jentak nepadne.

Kdyz pridam statni podporu prodeje pro konkretni vyrobce, mam tady dalsi tunel na penize ze soukromych penezenek, tentokrat zcela mimo statni kasu.

0 0
možnosti
MZ

zajicek8

12. 7. 2011 13:01
Naopak

Já za narušení své svobody považuji to, že mi stát z mého platu bere vydělané peníze a dělá za ně "dobro" - pěstuje povaleče nejrůznějšího ražení, ať cikány nebo dvacetileté invalidy.

0 0
možnosti
FM

fr-mottl

12. 7. 2011 13:21
Re: Naopak

to dobro dela ten stat pro tebe, ty tupce. Kdyby to nedelal, tak uz tady nic nepises, protoze by ti uz davno nekde v podchode vrazil kudlu mezi zebra kvuli stokorune.

0 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2945x
Definovat člověka je stejně nemožné, jako definovat Boha.
..
Ale pro úplnost: jsem ekolog. V tomto povolání a na této planetě se dá myslet pozitivně jen dosti těžko. Dle možností se ale budu snažit.
.
Stav sluneční aktivity a geomagnetického pole Země:
.

Slunce: Geomagnetické pole:


Zdroj NOAA


Podrobné a nejnovější údaje o zemětřesení
ZDE