Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

Míra4.1

12. 7. 2011 11:49
Bože, to je blábol!

Samozřejmě, že karty, ani veřejně prospěšné práce nejsou narušením svobodyy! Máte svobodnou volbu, jestli od státu (tedy od nás - pracujících a daněmi odíraných) budete své lehce nabyté peníze chtít, nebo jestli přece jen raději nepůjdete pracovat, nebo se nenaučíte něco, s čím byste se uživila. Tímhle psaním to tedy rozhodně nebude! Rv

0 0
možnosti
AB

587

12. 7. 2011 12:09
Re: Bože, to je blábol!

Mám svobodnou volbu přestat bez sankcí platit  ze své mzdy sociální pojištění? Nemám! Takže pokud chce stát něco ode mne, tak i já pak chci, v případě nouze, něco po státu!

1 0
možnosti
H

Host8

12. 7. 2011 11:36
Vrcholní představitelé

se otírají o nezaměstnané, ale pozor, když někdo upozorní, že by se měly stíhat především velké lumpárny, korupce , nehospodárnost , rozkrádání. Stejně silným či silnějším paprskem si posvítit na tyto jevy a řádně je stíhat. To je řečí o porušování práv, svobody a proč to nejde. Proč se tak mohutně brání rozkrytí rozkrádání státu a k nezaměstnaným se přistupuje již dopředu s vyhlášením viny. Stejná pravidla pro všechny a největší zločin by mělo být okrádání státu na daních apod. jak je tomu v civilizovaných zemí. A  presumpce viny předevšími pro ty nahoře. Ty mohou uškodit   a také již uškodili společnosti mnohem více než ti nezaměstnaní.

2 0
možnosti
VB

velky bratr

12. 7. 2011 13:29
Re: Vrcholní představitelé

Nejvetsi rozkradacky jsou zakonem primo vymahane, takze tam neni co stihat. Prectete si zakon o statni mene,zjistete si, co to je ta inflace (ne index spotrebitelskych cen,. ktery vyhlasuje pod timto nazvem CNB to neni) a zamyslete se nad tim, zda nejsou nahodou ty drobnosti, kterych jsou noviny plne, irelevantni. Zda neni cas zadat zmenu nekde uplne jinde...

0 0
možnosti
V1

vver440 1@klikni.cz

12. 7. 2011 10:47
mně by zajímalo

kde se bere to komunistický myšlení a zvrácenost. právo na mhd, právo na klimatizovaný tramvaje, právo na práci, právo na dávky.....návrhu vlády jednoznačně fandímR^

0 0
možnosti
AB

587

12. 7. 2011 11:23
Re: mně by zajímalo

Pokud mi stát z platu strhává přes 25 let sociální pojištění, tak předpokládám i pojistné plnění, např. tu podporu v nezaměstnanosti.  Když vám vyhoří byt, tak taky budete považovat pojistné plnění za zvrácené a komunistické?

0 0
možnosti
JH

Sir Humphrey Appleby

12. 7. 2011 10:41
...

z celého textu na mne dýchá pro mne těžko uvěřitelná představa autorky, že každý má přece automatické právo na to aby jej živil stát pokud to on sám nedělá - přiznám se že mi z toho je špatně od žaludku.

0 0
možnosti
AB

587

12. 7. 2011 11:19
Re: ...

Pokud např. já  pětadvacet let odvádím ze svého platu sociální pojistné, které zahrnuje i politiku zaměstnanosti, tak pokud se ocitnu bez práce, tak vyžaduji plnění tohoto pojistného a nehodlám šaškovat s oranžovou vestou jako trestanec.  Zásadně jsem proti, aby se to týkalo těch, co se na ÚP ocitnou poprvé v životě. Stát tak trestá již tak vystresované lidi!  A co ti, co v životě na práci nesáhli? Aha, těch se to týkat nebude, to jen těch pito...mců, co mají hezkou řádku let odpracováno!

0 0
možnosti
TV

tomtop

12. 7. 2011 10:27
nic není zadarmo

a neměla by být zadarmo ani podpora ... dokážu se vžít do té situace, ale nemyslím, že bych měl dostávat něco zadarmo jen tak. Např. už ty úklidové práce města by jste zaplatila soukromé firmě velmi draze, zatímco tato varianta by znamenala využití pracovní síly. Byl bych samozřejmě pro, aby to bylo flexibilní pro ty, kdo shánějí práci a prokazatelně chodí na pohovory. Ohrazujete se proti omezování svobody a ponižování, bohužel ale většina lidí (jedno jaké národnosti) se ohání jen právy a na povinnosti kašle .... pokud na ně není tlak, není žádný a nebo velice špatný výsledek.

Jinak s pasáží týkající se odvádění pozornosti souhlasím ...

0 0
možnosti
H

Host8

12. 7. 2011 11:39
Re: nic není zadarmo

Občané nic zadamo nedostávají. Naopak platí pojištění daně, platí si to za určitým účelem - všeobecně lze říci na překlenutí tíživé situace. Ty peníze jsou od lidí a mají předplacené od státu služby.

0 0
možnosti
K

Karlos01

12. 7. 2011 10:21
Diskriminace?

Tento blog vůbec nechápu.Diskriminace je slovo, které se vůbec nehodí pro tento případ. Nezaměstnaný dostává podporu v nezaměstnanosti a je diskriminací to, že od něj za to ostatní, kteří mu na ze svých daní přispívají, chtějí alespoň nějakou aktivitu a činnost? Toto opatření je zaměřeno hlavně proti těm, kteří podpory využívají a často zneužívají. Ti co chtějí pracovat mají 3 měsíce na to si práci najít. Tak jaká diskriminace?Nejsme jediným státem, který toto opatření zavádí (např. na Slovensku platí již delší dobu). Tzn. nejedná se diskriminaci, ale o výchovu k povinnosti a službu pro ty, kteří svou solidaritou (jistě správnou) umožňují přežít i v dobách krušných. Prostě se omlouvám, ale jste absolutně mimo, protože podle Vaší logiky je pak diskriminací placení daní a vlastně bych také v práci mohl dostávat plat, aniž bych pracoval, ne?A ti, co Vám dávají karmu asi jen chtějí upozornit na to, jaké nelogičnosti se zde mohou objevit. Jinak si to nedovedu představit.

0 0
možnosti
H

Host8

12. 7. 2011 11:12
Re: Diskriminace?

U řady lidí nikdo nikomu nepříspívá. Podívejte se na pásku, kolik zaměstnanci odvádí sociálího pojištění.

0 0
možnosti
HK

HarryIKeogh

12. 7. 2011 8:18
HELE dámo??!!

...jak jste na tom s prací vy??...nemyslím, že kontrola toho co si kupují flákači za podporu je špatná!!...cigarety a chast k podpoře rozhodně nepatří!!!!!...

0 0
možnosti
JN

Janhura

12. 7. 2011 9:55
Re: HELE dámo??!!

R^  Taky si myslím, že dáma je nemakačenko.

V poledne vstát a jít si pro dávky jí nevadí. Ale mít k tomu ještě navíc peníze za "otrockou práci 20 hodin týdně" jí nevoní. Fuj, někde zametat! Jó, to kdyby platili za psaní blogů, tak by pracovala i 40 hodin týdně.

0 0
možnosti

Goofiiik

12. 7. 2011 8:06
Jak dát blogu negativní karmu

proč jde blogy na idnes hodnotit jen pozitivně? Třeba takovéto socialistické žvásty bych bez milosti smazal, kdyby jim klesla karma....bohužel těch socanů je mezi náma tolik, co by chtělo abychom je my pracující živili, že karmu bude mít vždy "úžasnou"

0 0
možnosti
JN

Janhura

12. 7. 2011 10:03
Re: Jak dát blogu negativní karmu

Ti mladší socani jsou většinou děti komunistických rodičů, kteří doma slyšeli, jak bývalo dřívě krásně.

A věřte, že bylo - stačilo jen na schůzích skandovat "Ať žije KSČ, Se Sovětským svazem na věčné časy a nikdy jinak, ..... "  a pak mít jen samé výhody oproti zbytku obyvatel.

0 0
možnosti
JV

Žadatel

11. 7. 2011 23:36
Jak si nějaký polomozek může myslet,

že zavedením alternativního trestu veřejně prospěšných prací vzniknou pro nezaměstnané pracovní místa na smlouvu o pracovním poměru, to nevím. Může mně tohle někdo vysvětlit??

0 0
možnosti
FM

fr-mottl

12. 7. 2011 0:19
Re: Jak si nějaký polomozek může myslet,

nikdo Vam nic nedokaze vysvetlit, ale ta otazka byla stejne jen recnicka, ze?

O ty pracovni mista prece vubec nejde. Je treba lidem predhodit vinika, nekoho kdo nas vsechny tezce pracuji neomalene okrada. A nekdo takovy si takovou malou sikanu prece jen trochu zaslouzi - neniliz pravda.  Jako kdyz se zidum vymlatila vyloha jejich obchodu , tak trochu si Zide za to mohli take sami prece? Ok, s tema koncentrakama to trochu prehnali, to si nikdo nepral, to uz bylo moc.

Ach jo, co maji vlastne koncentracni tabory spolecneho s Drabkovou reformou?

1 0
možnosti

martinxz

11. 7. 2011 22:52
řešení

Státní sociální systém by se měl zrušit a být nahrazen tím přirozeným založeným na obyčejné solidaritě, dobrovolnosti a lidskosti. Je minimálně 5x efektivnější a 10x spravedlivější. Státní se akorát zneužívá, neexistuje tam dobrovolnost (všichni úředníci mají standartní platy), jsou tam velké náklady na přerozdělování atd.  Líbí se mi ideály Strany svobodných občanů. To jsou jediní politici se zdravym rozumem.

1 0
možnosti
JN

tom-2718281828459

11. 7. 2011 23:12
Re: řešení

souhlas, potom by nezaměstnaní pošli hlady a byl by klidR^. To by nefungovalo...

0 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2945x
Definovat člověka je stejně nemožné, jako definovat Boha.
..
Ale pro úplnost: jsem ekolog. V tomto povolání a na této planetě se dá myslet pozitivně jen dosti těžko. Dle možností se ale budu snažit.
.
Stav sluneční aktivity a geomagnetického pole Země:
.

Slunce: Geomagnetické pole:


Zdroj NOAA


Podrobné a nejnovější údaje o zemětřesení
ZDE