Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

Chrchel33

11. 7. 2011 22:25
Gratuluji

Přesně tento styl uvažování, jakým je napsán váš článek, je důvodem, proč je náš stát v tak zuboženém stavu.

0 0
možnosti
FM

fr-mottl

11. 7. 2011 22:31
Re: Gratuluji

ne , tento stat je v zubozenem stavu, protoze stavajici lide nechapou co je socialni stat.

V Nemecku, Svedsku, Francii a i jinde se uci deti na zakladni skole, proc je potreba solidarity a jake konce cekaji spolecnost, kdyz se na to zapomina. Jak rikal Clinton, tento stat se jeste stale sviji v porodnich bolestech prechodu na rozumnou, solidarni obcanskou spolecnost.

0 0
možnosti
R

rybizek7

11. 7. 2011 20:41
Diskriminace?? :0))

Opravdu nechápu co je diskriminujícího na tom, že aby nezaměstnaný dostal od státu peníze, tak musí něco pro stát odpracovat. Když nemůže najít práci, to se má jako válet a koukat se na televizi? To si myslím, že by bylo diskriminující - někdo chodí do práce nebo ji alespoň intenzivně hledá a někdo se jen kouká na televizi a přitom dostává peníze taky. Teď si naopak nikdo nebude muset "závidět" a žádná diskriminace nebude.

0 0
možnosti
K

kralikova_reinkarnace

11. 7. 2011 20:24
Nikdo nikoho nenutí....

aby pracoval. Nechcete, nemusíte, poměrně zásadní rozdíl oproti socíku. Na druhou stranu pokud nechcete společnosti za to že vás nenechá umřít hlady, nijak přispět, tak nečekejte žádnou podporu. Co je na tom nepochopitelného? Pokud byste odmítali pracovat za vlády komančů, tak vás zašijou za příživu.

0 0
možnosti
BJI

Benito Juarez II.

11. 7. 2011 20:08
To je opravdu hrozné "příkoří",

když musí někdo pracovat proto aby dostal peníze. A to jsem vždycky myslel, že takto uvažují pouze cikáni.

1 0
možnosti
IV

fcela11

11. 7. 2011 19:17
nezaměstnaní budou tleskat

Myslím, že tomuto článku budou rozhodně tleskat nezaměstnaní, zvlášťe ti, kteří se cítí "diskriminováni" tím, že jsou nezaměstnaní, závidí aktivně činným lidem jejich (většinou) prací nabytý majetek a rádi by, kdyby jsme si opět byli všichni rovni i za cenu toho, že by si někteří byli trochu rovnější. Ale jinak je reálně naprosto mimo realitu, argumenty jsou poměrně demagogické a populistické (vláda rozkrádá, nucené práce....) . Což samozřejmě jsou líbivá témata a budou s tím souhlasit nejen nezaměstnaní ale i většina populace. Problém je ovšem trošku složitější a jestli se nepletu, tak rozplést se ho snaží ekonomiky většiny vyspělých států. Nedomnívám se, že Drábkovy návrhy jsou naprosto dokonalé a jedinečné, ale mají logiku a pokud neselže (jako už mnohokrát) jejich provedení a realizace v praxi tak by to moh být určitý krok dopředu.

0 0
možnosti
H

hrot55

11. 7. 2011 19:11
Neblahoslavení chudí duchem

Řekněte mi jediný důvod proč bych měl DOBROVOLNĚ podporovat někoho, kdo není schopnej se uživit. Příležitostí je mraky - chce to jen trochu přemýšlet a hodně máknout. Nestřílí se tu, ani tu není Fukushima - máme se tu jak prasata v žitě - lidi neumírají hlady ani bezmocně na ulici. Podívejte se na Vietnamce - přijeli sem, sociální jistoty 0, kulturní znalosti 0 - a přesto se většině z nich žije líp než u nich doma - oni totiž PRACUJOU. Bohužel lidem jako jste Vy půjde celá Evropa do p... - čongové si nás dají ke svačině. A až to nastane - zkuste milá dámo vykřikovat něco o těch "zvěrstvech" co na Vás páchá tento stát...

0 0
možnosti
FM

fr-mottl

11. 7. 2011 19:32
Re: Neblahoslavení chudí duchem

...Řekněte mi jediný důvod proč bych měl DOBROVOLNĚ podporovat někoho, kdo není schopnej se uživit. ...

Aby, az nebude vedet kudy kam te nepodriz nebo neunes tvoje dite kvuli vykupnemu apod.

0 0
možnosti
J

jarous76

11. 7. 2011 17:34
Takovy hezky barevny omalovanky

Otroctvi - nepracujete 3 mesice, dostavate podporu. 3 mesice jste si nenasel praci? Ok bezte aspon zametat at jste statu alespon nejak uzitecnej kdyz uz vam platime davky. Jo aha, vy se chcete radsi flakat ...

Omylani zneuzivani - irelevantni.

Naruseni svobody - tahle data by byla pristupna pouze uzkemu kruhu lidi. Pouzivate mobilni telefon? To vam nevadi ze vas mobilni operator o vas vi mraky veci a vsechno co pres nej prejde se uklada? Ne omezeni svobody, ale castecne omezeni soukromi ... nicmene nic co by vybocovalo z veci, ktery se o lidech da zjistit.

Davky drabove osladi - tohle je nadherna perlicka na zaver. Uvedomujete si, ze davky je normalni nebrat? Uvedomujete si, ze vsichni kdo berou davky na nekom vetsi ci mensi merou parazituji? Chcete mi tvrdit ze system davek jak je nastaven je v poradku?

0 0
možnosti
JV

Žadatel

11. 7. 2011 17:53
Re: Takovy hezky barevny omalovanky

Tak svoje pracovní místo přenechejte některému nezaměstnanému, když si myslíte, že žít ze sociálních dávek se vyplatí.

Když nezaměstnanost neznáte z pohledu nezaměstnaného, nemůžete nic pochopit.

0 0
možnosti
JL

jvmlok

11. 7. 2011 16:57
Teda

LOL

Tady nekdo dokoukal Zeitgeist a je z nej expert :)

0 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2945x
Definovat člověka je stejně nemožné, jako definovat Boha.
..
Ale pro úplnost: jsem ekolog. V tomto povolání a na této planetě se dá myslet pozitivně jen dosti těžko. Dle možností se ale budu snažit.
.
Stav sluneční aktivity a geomagnetického pole Země:
.

Slunce: Geomagnetické pole:


Zdroj NOAA


Podrobné a nejnovější údaje o zemětřesení
ZDE