Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

carolusI

11. 7. 2011 16:36
Za článek

R^ ale ta diskuse Rv

Někteří lidé by měli být zproštěni povinné školní docházky, je jim to na nic. Stačí krátký kurz papouškování vládní propagandy.

2 0
možnosti
N

nenovak

11. 7. 2011 16:29
Náš stát je opět zadluže

Náš stát je opět zadluženější, i když tempo zadlužování se snižuje, tak snad je jasné, že všichni, kdo mohou, se musí snažit tu děravou loď utěsnit. Situace s tím dluhem je skutečně vážná a nářky autorky v daném kontextu malicherné. Prostě nastaly horší časy a je třeba zabrat. V Řecku se zadlužovali a nyní jsou v situaci, že ať daně zvýší nebo sníží, tak jim to do rozpočtu více peněz nepřinese. Důvěra v národní ekonomiku je v troskách. Prostě existuje u zadlužení nějaká hranice, která, když se překročí, tak již není cesty zpět a zbývá pouze cesta do pekel (státní bankrot), přičemž je celkem jedno jestli se tomu státnímu bankrotu říká eufemisticky restrukturalizace dluhů.

0 0
možnosti
C

carolusI

11. 7. 2011 16:42
Re: Náš stát je opět zadluže

Ano stát je zadlužený. Ale dal si někdo z místních propagandistů práci podívat se jak ty dluhy vznikly? Asi by bylo zajímavé zjistit v jakých kapsách ty peníze mizí. Kožený byl jen žabař.

1 0
možnosti
XX

pivak

11. 7. 2011 16:01
Jake otorctvi?

Nehces delat? Nedelej. Ale necekej, ze te ostatni pracujici budou zivit. Solidarni muzu byt s nekym kdo se snazi svoji situaci zlepsit a postavit se na vlastni nohy a ne s flakacem, kterej pres den, kdy pracuju, vyspava a v noci kdy spim, chlasta.

1 0
možnosti
JM

ikkyu

11. 7. 2011 15:45
článek- úlet

To by mě teda fakt nenapadlo, že pracovat je diskriminice. Nucené práce tu byly za komunistů- kdo tehdy nepracoval, putoval do vězení (trestný čin příživnictví). Dnes už nic takového nemáme. ale když chce někdo od ostatních živit, proč by ti ostatní po něm nemohli chtít, aby na oplátku něco dělal? Praha je plná černých skládek, pozemků zarostlých kopřivami atd. Proč když tolik nezaměstnaných pobírá dávky, nemůžou část času pracovat?

  Když si čtu psychologické studie o důsledcích nezaměstnanosti- mluví se tam odemotivaci, rozpadu pracovních návyků, depresi z nicnedělání atd. 20 hodin- pokude se dá pracovní doba stanovit flexibilně- takovému člověku pomůže v udržení normálních životních návyků a zároveň mu nezabrání v hledání další práce.

0 0
možnosti
C

carolusI

11. 7. 2011 16:18
Re: článek- úlet

Asi jste si pořádně nepřečetl, co se vlastně chystá. Tohle opatření se nedotkne sociálních dávek. Jde pouze o podporu v nezaměstnanosti. A ta se vyplácí pouze omezenou dobu. A to ještě jen lidem, kteří pracovali, ale o práci přišli. Ti co si pořídili kupu dětí a žijí ze sociálních dávek, je budou v klidu pobírat dál. To je ten pravý úlet. Psychologické studie jsou nanic, když nevíte o čem je řeč.

0 0
možnosti
JV

Jan Vrana

11. 7. 2011 15:13
Mám konečné řešení

Diskriminace nezamestnanych zmizi, kdaz naridime nazyvat nezamestnane zamestnanymi. Analyza textu navic vyvolava podezreni, ze autorka je Robert Poch po preoperovani pohlavi.

0 0
možnosti
ZODTV

Zákon o dodávkách teplé vody

11. 7. 2011 15:12
Navíc, soudružko autorko .....

solidarita je, když dáváte něco dobrovolně. Ano, to je pak solidarita a je skutečně asi znakem vyspělé společnosti. Co se děje v současných "vyspělých společnostech" není solidarita. Rád občas přispěju, ale dělám tak dobrovolně a po zjištění skutečností. To že mě někdo sebere dalších 5-10% z příjmu aby zacpal hubu svým potencionálním voličům není rozhodně solidarita.

0 0
možnosti
JP

Pouštní ještěrka

11. 7. 2011 15:21
.........................

Občas je skutečně dobré ptát se, co se s těmi penězi doopravdy děje. 120 mld ročně na korupci je dost. Kdybyste ji nemusel platit, měl byste nižší daň. Možná byste si mohl dovolit také být solidární. Pokud nemáte vrozený deficit.

0 0
možnosti
ZODTV

Zákon o dodávkách teplé vody

11. 7. 2011 15:09
Ano, na začátku je vždy dobrý úmysl.

Nakonec se to přežene a stav se musí korigovat.

0 0
možnosti
JN

Yesname

11. 7. 2011 13:49
Tak to zkusím ještě jednou:

Kde je ten odkaz na taxu 1000 Kč za 20 hodin týdně?!?

0 0
možnosti
VK

kossacek

11. 7. 2011 13:36
Díky lidem jako Vy jde Evropa ke dnu.

Takže pokud nepracuju, nechávám se živit od ostatních a oni mi najednou nechtějí bez řečí posílat na účet tolik peněz jako dřív a dokonce mají tu drzost po mě za ty peníze něco chtít, je to diskriminace. Jak to dopadá, když někde pracuje jenom pár lidí a všichni berou různé podpory a dávky, můžete vidět v Řecku. Bylo by hezké, kdyby pracovali málo nebo vůbec a všichni se měli dobře. Bohužel to není možné.. Ale pro některé lidi, mezi které patří evidentně i autorka, llogika neplatí. Vždyť ty rodiny z dětmi, důchodci, nezaměstnaní, invalidi a vůbec všichni by se měli mít lépe. A jsme u toho zase - všichni by měli mít víc, ale to by to musel nejdřív někdo to bohatství vytvořit..

0 0
možnosti
AW

freeLook

11. 7. 2011 14:49
Re: Díky lidem jako Vy jde Evropa ke dnu.

je videt ze 1)jste nepochopil text 2) predvolebni vymyvani mozku Reckem jeste funguje

0 0
možnosti
K

Klaudije

11. 7. 2011 13:07
místo peněz karta

za co budou platit takto postižení lidé své nájmy?Kartou?

0 0
možnosti
ZODTV

Zákon o dodávkách teplé vody

11. 7. 2011 15:10
Re: místo peněz karta

co takhle pracovat ?

0 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2945x
Definovat člověka je stejně nemožné, jako definovat Boha.
..
Ale pro úplnost: jsem ekolog. V tomto povolání a na této planetě se dá myslet pozitivně jen dosti těžko. Dle možností se ale budu snažit.
.
Stav sluneční aktivity a geomagnetického pole Země:
.

Slunce: Geomagnetické pole:


Zdroj NOAA


Podrobné a nejnovější údaje o zemětřesení
ZDE